Drobečková navigace

Česká hasičská jednota v novém kabátě

| |

S novým rokem provedlo vedení České hasičské jednoty změnu svých webových stránek.

Zpět

Prezident České hasičské jednoty, Ing. Vasil Silvestr Pekar, Ph.D., nás oslovil s žádostí o webové stránky. Byli jsme jeho rozhodnutím velmi potěšeni a pustili jsme se společně do jejich realizace.

Zprvu bylo potřeba přizpůsobit barevnou kombinaci, která vychází ze znaku ČHJ a jako nejlepší řešení vzešla základní zelená barva v kombinaci se žlutou.

Poté nastala další část, při které se na web osazují prvotní základní informace. Tato část bývá obsáhlá, ale nikterak náročná. Celé stránky byly připraveny během pár dní, a tak je mohla ČHJ začít prezentovat veřejnosti.

Co přivedlo vedení ČHJ ke změně? Co je na webu k nalezení a jaké mají plány v rámci prezentace na webu do budoucna? To už si přečtěte v následujícím rozhovoru s prezidentem Vasilem Silvestrem Pekarem.

Co vás přivedlo k tomu, abyste si založili webové stránky od Hasičovo?

Česká hasičská jednota měla své stránky založené už dávno, ale nepodařilo se nám nikdy, aby byly řádně spravovány a hlavně aktualizovány. Proto jsme hledali někoho, kdo nám s tím pomůže a narazili jsme právě na stránky Hasičovo. Lépe řečeno na vaše kolegy na jedné z hasičských akcí, se kterými jsme se velice brzy domluvili a podařilo se nám společně vytvořit stránky, které si myslím, mají svůj půvab a dají se sledovat.

Jaké zajímavosti čtenáři a návštěvníci na vašem novém webu najdou?

Předchozí stránky byly spíše strohé, hodně administrativní, by se dalo říct. Proto jsme se snažili, aby dávaly současné stránky lidem něco nového, něčím je obohacovaly a byly na nich informace, které se jim budou zdát zajímavé, a ke kterým se budou vracet.

Chtěli byste webové stránky rozšířit na vaše župy, a i na hasičské sbory?

Ano, jistě. Taková je naše představa. Jak jsem zmínil, nemáme s tím prozatím zkušenosti, a proto vítáme pomoc ze strany Hasičovo, které je schopno nás tímto provést. Máme župy a hasičské sbory, z nichž někteří mají web či profil na Facebooku, ale ne v takové míře, v jaké by bylo potřeba. Musíme se naučit je dobře spravovat a zveřejňovat aktuální dění, aby se lidé na stránky vraceli a hledali tam něco nového.

Jak uvedl prezident, webové stránky jsou zdrojem informací, jak pevných, tak hlavně těch živých. To jsou ty informace, které nás přitáhnou zpět. A jaké informace bychom mohli brát jako živé? Je to jednoduché. Jsou to zprávy z aktuálního dění. Vydat článek o proběhlé akci s pár fotkami zabere přibližně 10 minut, a to není opravdu mnoho.

Dalšími živými zprávami jsou zajímavosti. Zde je velmi pěkné znázornění právě na novém webu ČHJ, kde najdete stranu s názvem „Hasičské rozhledy“, kde jsou a budou zveřejňovány zajímavé články nejen z historie hasičstva, ale také ze současnosti. Hasičská historie je totiž velmi obsáhlá a v každém článku si můžeme přečíst další nové zajímavosti, o kterých jsme doposud nevěděli.

www.hasicskajednota.cz 

Další stranou, která si jistě získá vaši oblibu je ta, která je věnována Muzeu ČHJ. O tom ale v dalším článku, na který se můžete těšit v brzké době.

Chcete-li mít také web zdarma, který žije? Rádi pomůžeme i Vám. Web je vhodný pro krajské či okresní sdružení, župy, SDH, hasičské sbory nebo dokonce i pro ligy. Pro jeho založení stačí kliknout na banner uprostřed článku a vyplnit pár údajů.

Zpět