Drobečková navigace

PODCAST: Podbeskydské rychlé nohy Terezy Chovancové

| |

Poslechněte si podcast s mistryní světa dorostu 2021.

Zpět

👇PODCAST K POSLECHU👇

Terezko, ty jsi získala mistryni světa dorostu za rok 2021 v běhu na 100 metrů s překážkami v Chorvatském Čakovci. Co to pro tebe znamená?

To se nedá ani popsat. Nechce se mi ani věřit, že já obyčejná holka můžu v životě něčeho takového dosáhnout. Je to neuvěřitelné. 

To muselo ale stát spoustu hodin tréninku?

No, nebylo to zadarmo. Ale i tak, i když je to vydřené, stejně jak se ten úspěch dostaví, tak je člověk překvapený.

Je to především tvůj úspěch, ale stejně bylo hodně lidí kolem, kteří tě trénovali, kteří ti fandili. Komu bys za to všechno chtěla poděkovat?

Zaprvé, určitě rodině, hlavně mamince. Bez jejich podpory by to ani nešlo. A pak všichni, kteří mě trénovali. Rosťa Švrček, můj trenér, trenéři v reprezentaci a všichni kamarádi, co mi dávali potřebné rady.

Soutěžíš za SDH Raškovice, ale jsi ze sousední vesnice Janovic. Jak k tomu přesunu došlo?

To je taková zajímavá historka. Málokdo ví, že jsem z Janovic. Moje kamarádka ze základní školy chodila sportovat k raškovickým hasičům. Vyprávěla mi, jak se scházejí a běhají požární útoky jen tak na trávě. Zlákala mě a já jsem se také začala seznamovat se s touto disciplínou a dalšími. Pak už pomalu přicházely první úspěchy.

 

A kterého z těch úspěchů si vážíš nejvíc?

Začalo to šedesátkama. Pro mě byly největší úspěchy právě v době, když jsem začínala. Když jsem na šedesát metrů překážek uběhla pod dvanáct a pak pod jedenáct sekund.

Máš už hodně medailí a pohárů, kde je dáváš?

Já jsem taková, že jsi neustále stěhuji svůj pokoj, a jeho rohu mám poličky na poháry. Ale teď už si je musím dávat i do šuplíku.

S požárním sportem ale určitě nekončíš?

Určitě ne. Mám nastavené své cíle, jsi běhat za ženy a v závodění pokračovat.

V tom ti určitě všichni budeme držet palce. Ať se ti daří.

Zpět

Další zprávy: podcast, Moravskoslezský