Drobečková navigace

Chceš sebe i děti naučit správně první pomoc? Pomůže ti spolek Malý záchranář!

| |

Účelem spolku je naučit a upozornit nejmladší generaci, jak důležitá je první pomoc. To, že první pomoc může podat každý bez ohledu na věk. Zkušení lektoři provádějí výuku prožitkem. Při té se snaží dodat odavu, sebevědomí, jistotu a hlavně odborné znalosti.

Zpět

Zdraví vás Hanča a Lucka společně s méďou Bolístkou. Tento projekt vznikl v malebné vesničce jménem Smrčná, kdy se dvě maminky na mateřské dovolené rozhodly, že je důležité, aby se jejich děti, ale i ostatní nejmladší občané dozvěděli, co je první pomoc a jak moc je v životě důležitá.

Rozhodly se proto, že se dětem budou věnovat samy, a to s vědomostmi, které Hanka nasbírala vystudováním zdravotní školy a následných kurzů první pomoci prožitkem. Po dlouhých přípravách zrealizovaly třínedělní kurz pod názvem Malý záchranář, kterého se zúčastnilo dvacet dětí. Největší odměnou jejich práce a úsilí byl kladný ohlas zúčastněných, rodičů, ale i širší veřejnosti.

Pro zpestření kurzu oslovily profesionální hasiče, kteří přiblížili jejich důležitou, ale i těžkou práci, pomocí ukázky techniky, zásahu, vybavení a názorných ukázek včetně přednášky první pomoci přizpůsobenou dětem. K ukázkám techniky přispěli i dobrovolní hasiči obce. Vzhledem k velkému zájmu o tento kurz se holky rozhodly zrealizovat oficiální kroužek pod záštitou obce Smrčná.

Začátkem roku vydaly překrásnou a skvěle ilustrovanou příručku napsanou lehkou formou právě pro malé záchranáře. Děti se v ní dozví, jak pomoci svým kamarádům ale i sobě v případě, že se dostanou do složité situace. Publikaci si můžete objednat u nich na webu Malý záchranář nebo na kurzech, které pořádají.

První várka naší publikace je na světě📖 🥰 Zabalena a odeslána do knihoven a zájemcům, kteří si ji od nás zakoupili 😇🙏...

Zveřejnil(a) Malý záchranář z.s. dne Úterý 23. ledna 2024

Zdroj: Malý záchranář z.s.

Zpět