Drobečková navigace

Chráníme ty, kteří chrání nás!

| |

Již od roku 1993 pečuje společnost DEVA F-M. s.r.o. o ty, kteří ochraňují naše životy.

Zpět

DEVA FM nese hrdě v názvu firmy jména zakladatelů Jiřího Dedka a Leonarda Vargy a již bezmála 30 let intenzivně pracuje na tom, aby ochránila ty, kteří chrání nás, ať se jedná o hasiče, záchranáře, armádu, policii, a dokonce i energetický a ropný průmysl. Pracuje se špičkovými materiály a nejmodernější výrobní technologií. Pilířem společnosti je jedinečný osobní přístup a individuální klientský servis. Na nekompromisní kvalitu produktů a světově uznávané know how dbá více jak 100 kvalifikovaných zaměstnanců.

Jejich zákazníci jsou zároveň i přáteli a přátelé se navzájem chrání. Proto s plnou odpovědností chrání ty, kteří chrání nás.

Pojďme se společně s jednatelem společnosti Leonardem Vargou podívat do zákulisí této společnosti a dozvědět se o ní něco více. Možná nám prozradí i nějaké tajemství či informaci o chystané novince a zaměříme se primárně na to, co by zajímalo právě nás, hasiče.

Které z technologií používáte u produktů pro hasiče nejvíce?

Pracujeme dlouhodobě s materiály jako NOMEX od firmy Dupont, GORE-TEX od společnosti W.L. GORE nebo produkty jako je PBI od stejnojmenné firmy, dále reflexní prvky od firmy 3M nebo Coats . Používáme také alternativní vyzkoušené materiály konkurenčních firem.

Velice si ceníme naší vlastní technologie Smart Seam Saver pro odolnost reflexních prvků

Co ze sortimentu můžete nabídnout hasičům? 

Především zásahové obleky, už téměř 30 let. Dále staniční stejnokroje PS II z NOMEXu nebo NOMEX/VS, kombinézy a obleky pro USAR týmy, obleky pro hašení venkovních požárů, MHP polokošile a mikiny, kukly, zásahové boty a obuv od firmy HAIX.

Zásahový oblek TIGER PLUS

Vybral byste 3 produkty, na které jste opravdu pyšní pro jejich výjimečnost?

Historicky určitě TIGER Plus – nejmasovější a nejúspěšnější výrobek podle prodeje, který svým unikátním materiálovým složením dodnes překonává nové materiály.

Dále je to oblek ANACONDA, který byl vyvzorován pro belgický trh a je výjimečný svým použitím v systému údržby a hlavně dekontaminace hasičů po zásazích. (zde máme k dispozici video)

Jako nejnovější vývoj je třeba zmínit RED FOX pro mimořádné parametry garantované i po 30 cyklech praní!

Jaké další tři by neměli na vašem webu přehlédnout? 

Určitě oblek BUSHFIRE podle EN 15384 pro venkovní zásahy, MHP spodní prádlo a nové kukly se sníženou hořlavostí a ochranou proti částicím na bázi NANO textilií.

Oblek BUSHFIRE, MHP – mikina a ochranná kukla – dvouvrstvá s NANO FLEXEM

Prozradil byste nám o společnosti něco, co není veřejnou informací, ale mohlo by být zajímavé?

Za velký úspěch považujeme realizaci zakázky obleků ANACONDA pro belgický projekt speciální údržby obleků. Důležitým mezníkem byl pro nás taky vývoj prvního zásahového obleku podle EN 469 v ČR v roce 1994. Jeho úspěšným pokračováním pak byla řada FIREMAN IV a V a především model TIGER, vyráběný doposud.

Šle / Kšandy Důležitá součást všech zásahových kalhot. Může se zdát, že na tom nic není, ale vyrobit šle, které budou...

Zveřejnil(a) DEVA F-M dne Pondělí 2. května 2022

Na jakou péči se u vás mohou hasiči těšit? 

Především výrobou a servisem, který stále zajišťujeme stále pod jednou střechou, velice širokým velikostním sortimentem, flexibilní reakcí na velmi malé zakázky, šitím atypických velikostí a především tradiční kvalitou zpracování našich výrobků.

Dále nabízíme konzultační činnost pro údržbu a správnou péči o obleky, osobní angažovanost pro vývoj v reakci na požadavky všech složek IS.

DEVA F-M dbá na opravdu sebemenší detaily.

Víte co znamená 3S?🧐 ➡Smart Seam Saver® Patentovaný systém firmy DEVA pro ochranu šicích nití proti mechanickému...

Zveřejnil(a) DEVA F-M dne Středa 20. dubna 2022

Jak podporujete hasiče při jejich činnostech?

Je to hlavně podpora požárního sportu ve všech podobách, sponzoring, školení a konzultace.

Jaké novinky chystáte pro rok 2023?

Především novinky pro venkovní použití, modernizaci naší řady BUSHFIRE, dále velkou inovaci top modelu GEPARD Evo atd.

Zpět

Další zprávy: obecné, Celá ČR