Drobečková navigace

Darováním plazmy můžete pomoci tisícům lidí

| |

Pomáhat může každý z nás. Jednou z cest je přitom i darování krevní plazmy, které má obrovský význam.

Zpět

Krevní plazma je totiž využívána pro výrobu léků, které pomáhají zachraňovat životy a bez nichž by se mnozí pacienti neobešli. V současné době ji ale nejde uměle vyrobit a na každém jednom dobrovolném dárci tak doopravdy záleží. Jednou ze společností, kde můžete plazmu darovat, je společnost BioLife, která je i naším dlouhodobým partnerem.

BioLife je společnost, která má v České republice nejdelší tradici. Své první centrum zde otevřela už před 16 lety, tehdy ještě pod názvem sanaplasma. Postupně se rozrůstala a dnes je se svými 11 odběrovými centry také jednou z největších sítí plazmacenter u nás. Jméno sanaplasma, s nímž zde společnost začínala, nesla všechna centra až do letošního roku. Protože ale platí, že změna je život, společnost letos uvedla nové jméno BioLife.

Jako BioLife se navíc nezaměřuje pouze na odběr plazmy. Je součástí společnosti Takeda, která se věnuje i vývoji a výrobě léčiv i jejich následné distribuci. Touto cestou chce společnost zajistit, aby léčba plazmou a léky z ní vyráběné byly dostupné pro všechny, kteří je potřebují. Přijďte darovat i vy a pomáhejte dobré věci.

Dárcem plazmy se může stát téměř každý člověk ve věku mezi 18 a 60 lety, který netrpí zdravotními potížemi. Pokud se ptáte jak začít, je to velmi jednoduché. Vyberte si centrum, které máte nejblíže, a sjednejte si první schůzku. Můžete tak učinit online nebo telefonicky. Pak už vás celým procesem provede zkušený a přátelský tým BioLife. Kontakt na jednotlivá centra najdete na https://biolifeplazma.cz/plazmacentra. Celý proces je maximálně bezpečný a společnost BioLife si zakládá na spokojenosti a pohodlí dárců. Ve všech centrech proto panuje příjemná atmosféra a o všechny dárce se po celou dobu stará tým odborníků.

Za každý odběr navíc dárci získávají také kompenzaci ve výši 850 Kč. Další odměny a bonusy pak mohou získávat i v rámci věrnostního programu, kde na ně za pravidelné darování čekají věcné dárky na podporu zdraví i poukázky na nákup občerstvení. Pravidelně pak v centrech probíhají i další speciální akce a soutěže o zajímavé ceny.

Věděli jste, že 1200 odběrů krevní plazmy je potřeba k pokrytí roční léčby dospělého pacienta s hemofilií? 😳 Hemofilie...

Zveřejnil(a) BioLife Plazma Centrum dne Pátek 17. listopadu 2023

S BioLife si také nyní můžete zasoutěžit o poukaz do Decathlonu v hodnotě 500 Kč. Ze správných odpovědí na soutěžní otázku bude vylosováno 5 výherců. Nápovědu hledejte na www.biolifeplazma.cz.

Odkaz pro zadání odpovědi a podmínky soutěže najdete 6.12.2023 ve 12 hodin na Facebooku Hasičovo.

Zdroj: BioLife

Zpět

Další zprávy: obecné, Celá ČR