Drobečková navigace

Doporučení hasičů: S blížícími se Dušičkami nenechávejte svíčky bez dozoru

| |

Dušičky jsou tradicí, kdy lidé vzpomínají na své zesnulé příbuzné a přátelé, často navštěvují hřbitovy a zapalují svíčky. Svíčky jsou symbolem světla a paměti. Je však důležité mít na paměti bezpečnostní hledisko, když zapalujete svíčky na hrobech nebo kdekoli jinde.

Zpět

Zde je několik tipů, jak zajistit bezpečnost:

1. Nikdy nenechávejte svíčky bez dozoru: Nedoporučuje se zapalovat svíčky a opouštět je bez dozoru, neboť takový postup může způsobit nebezpečné šíření ohně.

2. Mějte dostatečné hasicí vybavení: Při plánování návštěvy hřbitova či jiného místa, kde hodláte zapalovat svíčky, zajistěte, abyste měli k dispozici hasicí vybavení, jako je hasicí sprej či voda, které by mohly být v případě potřeby využity.

3. Správné umístění svíček: Dbejte na to, aby byly svíčky postaveny na stabilním podkladu a chráněny před větrem. Zvažte použití speciálních svícnů nebo nádob, které zabrání rozfukování plamene.

4. Vzdálenost od hořlavých materiálů: Ubezpečte se, že svíčky jsou umístěny v bezpečné vzdálenosti od hořlavých materiálů, jako jsou suché listy, rostliny nebo jiné snadno hořlavé předměty.

5. Bezpečný převoz: Pokud svíčky přenášíte na hřbitov, pečlivě je uložte tak, aby  riziko úniku vosku nebo nebezpečí zapálení jiných předmětů bylo minimální.

Zdroj: Foto: Aktuálně.cz, HZS Olomouckého kraje

Zpět

Další zprávy: obecné, Celá ČR