Drobečková navigace

Hasiči z Českého Dubu obdrželi novou posilu v podobě červenobílé krásky.

| |

Hasiči v Českém Dubu jsou nově vybaveni cisternou CAS 20/4000/240 - S2R postavenou na podvozku SCANIA P440. Na její zhotovení pečlivě dohlíželi v rámci kontrolních dní, kdy společně s techniky doladili potřebné detaily.

Zpět

Na první pohled zaujmou hliníkové rolety v baverném provedení antracit. V pravé přední komoře nástavby nalezneme hydraulické vyprošťovací zařízení. Cisterna je řízena pomocí elektronické datové sběrnice CAN BUS.

Podvozek je dvounápravový, s připojitelným pohonem přední nápravy. Posádková kabina CrewCab je určena pro posádku 1+5. Vozidlo je poháněno třináctilitrovým přeplňovaným motorem o výkonu 323 kW. Motor splňuje emisní normu Euro 5. Vozidlo je vybaveno automatickou předovkou a hydrodynamickým retardérem. Kabina je vybavena nezávislým topením, v dosahu velitele je tablet a v opěradlech zadní řady sedadel jsou integrovány dýchací přístroje, náhradní tlakové láhve.

Nástavba je vyrobena z plechů a profilů ze slitiny lehkých kovů technologií prizmatických šroubovaných spojů a lepení. Uvnitř nástavby se nachází nerezavějící nádrž na vodu včetně integrované nádrže na pěnidlo a čerpací zařízení.

Další kontrolní den ve fi. KOBIT THZ Slatiňany. 20.10.2022 jsme se jeli opět podívat, jak nám to naše ,, miminko" zase...

Zveřejnil(a) Hasiči Český Dub dne Pátek 21. října 2022

Zdroj: Kobit - THZ, hasiči Český Dub

Zpět

Další zprávy: technika, Liberecký