Drobečková navigace

Hasiči z Kostomlat pod Řípem to pěkně rozjíždějí

| |

Bude tomu skoro rok, co jsme byli za hasiči v Kostomlatech pod Řípem. Měli velké plány a my se byli podívat, jak se jim povedlo je naplnit.

Zpět

S hasiči z Kostomlat pod Řípem jsme se setkali poprvé na II. setkání hasičů pod Řípem, které proběhlo v říjnu loňského roku. Jejich pozvání do hasičárny jsme velmi rádi přijali a měsíc na to jsme za nimi zajeli. V tu dobu byli zaměstnáni renovací CASky, kterou dostali od SDH Klapý a měli velké plány. Rok se s rokem sešel a na to, jak se jim to povedlo se nyní společně podíváme.

SDH Kostomlaty pod Řípem - Putování za hasičskými sbory a spolky

Nový web, nábor mládeže, TFA a hasičský bál ...

Kostomlatští hasiči dali hlavy dohromady a zamysleli se nad tím, co by jim pomohlo k tomu, aby byli více vidět. Začali z gruntu a založili si zdarma webové stránky SDH Kostomlaty pod Řípem, na kterých začali zveřejňovat informace o svých činnostech. 

Dalším plánem bylo rozšířit řady mladých hasičů a zadařilo se a do sboru tak přidala další mládež. Během roku konají akce, ať už tradiční, jako jsou čarodějnice, lampiónové průvody, mikulášskou nadílku, tak i příměstské tábory. Mají pravidelné kroužky a přibyla i činnost, která se těší čím dál tím větší oblibě a tou jsou závody TFA. Pro dospělé žádná novinka, ale pro děti zábava a nová zkušenost. Mladík, Jirka Král se v dubnu tohoto roku jako první postavil na start svého prvního závodu TFA a stal se zároveň i průkopníkem a prvním dětským reprezentantem TFA týmu Kostomlaty pod Řípem.

A když už jsme u toho TFA, tak se přesuneme k dalšímu splněnému a tím je uspořádání vlastního závodu. Ten se konal 15. října 2022 pod názvem Železný hasič Řípu přímo u hasičárny. Na start 1. ročníku se nás postavilo 30 v kategoriích muži 18-39 let, muži 40+ a ženy 18+. Na trati na nás čekalo deset disciplín, mezi kterými byl například tunel, figurína i často proklínaná dvoumetrová bariéra. Závod to byl náročný. Disciplíny byly uspořádány v krátkém rozestupu a daly nám dost do těla. I přes to jsme ho všichni úspěšně přežili a já osobně se velmi těším na další ročník. Jednak mi závod velmi sedl, byl na sympatickém místě a výborné grilované pochoutky byly na doplnění energie opravdu senzační.

Opomenout nesmím Hasičský bál. Lístky jsme měly s kolegyňkou Luckou už od loňského roku, kdy jak víte, zasáhla do konání společenských akcí pandemie. Naštěstí už je pryč a tak jsme se načančaly, vyrazily do kostomlatského kulturního domu a nestačily se divit. Krásně nazdobený sál, třináctičlenná hudební kapela hrající jednu super skladbu za druhou, bohatá tombola a spousta usměvavých a bavících se hasičů i z okolních obcí. Spestřením hasičského bálu bylo vystoupení mažoretek a zájem byl také o fotokoutek vybavený hasičskými proprietami. 

Je vidět, že to kostomlatští hasiči vzali za správný konec a povede se jim vše, na co sáhnou. My přejeme, aby tomu bylo i nadále.

Fotogalerie Hasičský bál - fotokoutek

Video Hasičský bál

Zpět

Další zprávy: obecné, Ústecký