Drobečková navigace

Hasiči z Litoměřic si vyveslovali 2 poháry

| |

V sobotu se v račické Labe aréně konalo klání na veslovacích trenažerech. Svou kategorii zde měla i Liga IZS.

Zpět

V rámci projektu Česko vesluje, které zapojuje děti školního věku do aktivního sportu byla letos nově vytvořena i Liga IZS, do které spadaly jednotky Policie ČR, týmy zdravotníků, členové Armády ČR, profesionální hasiči i dobrovolní hasiči. V rámci prvního kola veslování si s námi sedlo na veslovací trenažer v plné polní s aktivní dýchací technikou pět jednotek z Ústeckého kraje. Bylo by jich více, ale požár v Českém Švýcarsku je zaměstnal natolik, že nebyla možnost je navštívit a do veslování zapojit.

Druhé kolo se konalo 17.9.2022 v Račicích v Labe aréně. V rámci Ligy IZS se sešlo 17 týmů včetně "Dobráků" z Litoměřic. Týmy se jako první postavili na start štafety 4x250m. Boj to byl neskutečný. Následovala štafeta 4x1000m, ale "Dobráci" měli své čestné místo mimo ostatní a to z jednoho prostého důvodu.

Měli upravenou délku na 4x500m, ale zato absolvovali toto klání v plné polní s aktivní dýchací technikou. Již při jejich přípravě se stali středem pozornosti. Jejich nasazení a odhodlání obdivovali nejen přítomné děti ze škol, které se závodů také účastnily, ale i dospělých, kteří nevěřícně kroutili hlavami a výkony jednotlivých členů odměnili vydatným potleskem.

Další přišla na řadu štafety 4x100m a ani tu "Dobráci" nevynechali. Tentokrát se oblékli o něco zlehka, ale pro formu si vzali lehké přilby Dräger na technické zásahy a díky nim byli opět nepřehlédnutelní.

Na závěr proběhl "Velký šrumec 4x250m" před hlavní tribunou a šrumec to byl doslova. Dvacet veslovacích trenažerů obsadily jednotky IZS, ke kterým se přidaly týmy učitelských soborů a 2 týmy z Řípu, což byla skupina, která celou akci obohatila různými aktivitami pro děti a dospělé, v čele s praotcem Čechem, moderátorem, který zábavě komentoval celé finálové zápolení.

A jak dopadl tým "Dobráků"? Odvezl si hned 2 poháry. Jeden za účast při štafetě s aktivní DT a druhý za účast ve finálovém šrumci.

Díky moc klukům, že se do toho vrhli a pokud se chcete protáhnout a zaveslovat si také, dejte nám vědět na redakce@hasicovo.cz a my za vámi také rádi přijedeme.

Zpět

Další zprávy: reportáž, Ústecký