Drobečková navigace

Hasiči zabránili pokračování útoku, zahnali pachatele a poskytli zraněnému první pomoc

| |

Policisté šetří útok skupinky mladíků na muže se ženou u OC Plaza v Plzni.

Zpět

Ze soboty na neděli kolem desáté hodiny u obchodního centra Plaza Plzeň požádal muž, který zde byl na procházce se ženou, skupinku mladíků, aby si přitlumili pravděpodobně bluetooth reproduktor vydávající velice hlasitou hudbu. Na tuto žádost zareagoval jeden z mladíků okamžitým útokem a muže prudce udeřil do obličeje. "Ta rána byla naprosto nečekaná a velmi silná, muž úplně bezvládně upadl dozadu a rozbil si hlavu o asfalt," popsala útok svědkyně.

Pak ale došlo k něčemu, s čímž útočníci nemohli počítat ani v těch nejhorších představách. Celý útok totiž z oken své stanice viděli plzeňští hasiči. Ti se okamžitě vyřítili z budovy a běželi napadenému muži na pomoc.

Když skupinka mladíků viděla, že hasiči vybíhají ven, okamžitě utekla směrem ke Klatovské třídě. Podle popisu svědků se mělo jednat o velmi mladé chlapce.

Hasiči poskytli zraněnému muži narozenému v roce 1969 první pomoc a na místo přivolali záchranáře i policisty.

Na místo se okamžitě sjelo několik hlídek policie a policisté začali po pachatelích v okolí pátrat. Záchranáři si mezitím převzali zraněného muže a po nezbytném ošetření na místě ho transportovali do nemocnice.

Policisté případem zabývájí a po pachatelích nadále intenzivně pátrají.

Zdroj: Krimi Plzeň

Zpět

Další zprávy: zásahy, Plzeňský