Drobečková navigace

Hasičské překážky a vybavení od KOVPAL Vlček mají v oblibě i nejlepší závodníci v ČR

| |

Společnost KOVPAL VLČEK s.r.o. je součástí firmy KOVPAL s.r.o., která vznikla v roce 2000 a je jednou z předních strojírenských firem v Severočeském kraji. Jejich produkty vznikají na základě dlouhodobých zkušeností nabytých během působení ve sportovním družstvu SDH Lhenice a také ve spolupráci s těmi nejlepšími závodníky požárního sportu v České republice.

Zpět

Požární sport se v minulých letech posunul dopředu mílovými kroky, a tak se zaměřili i na vývoj sportovního materiálu, bez kterého nelze dosahovat špičkových výkonů. Snaží se pomoci každému závodníkovi. Jak těm nejlepším, tak i těm, kteří se požárním sportem zabývají pro radost.

Zvědavost nás zavedla za Ing. Tomášem Vlčkem, od kterého jsme v příjemném rozhovoru získali velmi zajímavé informace.

Jak jste se dostali k výrobě hasičských překážek a vybavení?

Začátek výroby hasičských překážek začal, tak, že se vyráběly překážky a terče pro náš sbor SDH Lhenice. Tímto začala výroba, která se následně rozšířila do okolí, a poté i do celé republiky. Na trhu je naše firma už přes 5 let a vyrábíme veškeré překážky na požární sport, CTIF, TFA. Mezi věci, které vyrábíme úplně sami je třeba nerezová průhledná nádrž na požární útok.

Mezi vašimi výrobky si vyberou jak jednotky vyrážející k požárům a nehodám, tak i hasiči sportovci?

Našimi výrobky cílíme na požární sport a soutěž CTIF. Najdete mezi nimi prvky jak pro požární útok, tak i pro TFA. To ale neznamená, že si u nás nepřijdou na své i hasiči z jednotek či vedoucí mládeže. Ti je mohou využívat ke získávání a udržování fyzické kondice a stability.

Jaké je tedy Vaše portfolio výrobků?

Prvotně jsme začali vyrábět a dodávat popruhy a hadice na závody 60 a 100 m s překážkami. Jako první jsem s nimi běhal já, a když si jich všimli ostatní závodníci, začali se vyptávat. Získali si oblibu a tím se postupně rozšířili i mezi ostatní a nyní je využívá přibližně každý třetí závodník.

Poté následovala výroba bariér, kladin i nástřikových a sklopných terčů. Pro soutěž CTIF pak vyrábíme žebříkovou stěnu, stojany na armatury, uzlový stojan, lavičku (aj).

Chybět nesmí ani tréninkové pomůcky. Zde jsem se inspiroval u sebe, kdy jsem potřeboval pomůcky, které mohu používat doma. Doporučuji například plyoboxy určené k tréninku naskočení různých výškových úrovní nebo zátěžové saně.

Máte mezi výrobky nějakou zajímavost?

Jednou takovou zajímavostí a novinkou pro rok 2021 je rozdělovač. Je to inovativní model, který už na první pohled vypadá jinak než klasický typ rozdělovače. Oproti klasickému typu je rozdíl v nastavení kohoutů, které jsou nastaveny po směru běhu a tím pádem nepřekáží ruce při zapojování koncovky do rozdělovače. Rozdělovač je stabilní a dost těžký na to, aby nebyl převrácen při zapojování a splňuje pravidla PS.

Kde je možné se na nabízené podívat?

Určitě na našem webu www.kovpal.cz/vlcek.

Jak zjistíme cenu?

U většiny výrobků máme uvedenou cenu jak s DPH, tak i bez něj na webu. Jsou ale takové produkty, u kterých cenu dopředu stanovit nelze, a to z důvodu jeho velké variability, jako jsou například hasičské věže. Zde vytváříme kalkulaci na vyžádání právě na základě sdělených požadavků. Jsou sbory, které potřebují vybavení více, začínají se sportem nebo mají vyjednanou dotaci, ze které mohou vybavení pro sport uhradit a zde rádi přidáme i něco navíc, a to v tom smyslu, že když je objednávka nad 100 000 Kč, můžete se těšit na dopravu zdarma.

Víte kolik sborů vaše výrobky používá?

Nemám nikde žádný přehled nebo seznam. Tím, že naše výrobky prodávají i jiné společnosti ani není možné takový přehled vést, ale odhaduji, že to již budou stovky sborů napříč celou Českou republikou,(Slovenskem a Německem).

Kdo vám pomáhá při testování vybraných produktů?

Oslovili jsme Daniela Klvaňu, kterého jsme požádali o to, zda by pro nás naše výrobky otestoval. Daniel naši výzvu přijal a stal se součástí týmu a je naším testerem.

Soutěžte s KOVPAL VLČEK s.r.o. o Inovativní rozdělovač využitelný při běhu na 60/100m s překážkami. Anketní otázku najdete na našem webu Hasičovo - Soutěže / Ankety

Podmínky soutěže:

Anketa bude zahájena a zveřejněna 13.10.2021 na Soutěže / Ankety - Hasičovo a ukončena 17.10.2021 ve 23:59. Ing. Tomáš Vlček následně obdrží číselné pořadí správných odpovědí, ze kterých náhodně vybere výherce hlavní ceny - inovativního rozdělovače. Hasičovo vybere další dva výherce, kteří obdrží dárkové promo balíčky Hasičovo. 

Zpět

Další zprávy: požární sport, Celá ČR