Drobečková navigace

Horní Beřkovice rozsvítila hasičská fontána

| |

To se jen tak nestává. Našel se sbor Horní Beřkovice a v něm starosta sboru Jaroslav Korpala, který se rozhodl ukousnout skutečně velký a pořádně tvrdý krajíc.

Zpět

Rozhodl se totiž, že 18. května 2024 na místním rybníce uspořádá hasičskou fontánu. Do čeho se dal, to také splnil, a tak v tento sobotní večer zažila nenápadná obec v okrese Litoměřice velkolepou světelnou show.

O technické zabezpečení a režii se sice opět postaral SDH Nový Oldřichov na Českolipsku pod vedením starosty Honzy Tomeše, který odvedl naprosto profesionální práci.

Už odpoledne, když se začalo sjíždět celkem třináct účastnických sborů (kromě už jmenovaného Nového Oldřichova a Horních Beřkovic, ještě tu byli hasiči z Černoučku, Klenče, Libkovic pod Řípem, Straškova, Nových Dvorů, Bechlína, Chotiněvsi, Žitenic-Pohořan, Želíz, Mšenských Žehrovic, Ledenic a Horní Libchavy, tedy celkem osm desítek účinkujících), nastala pro tým Jardy Korpaly nelehká práce všechny správně nasměrovat, instruovat a také zabezpečit. Myslelo se na všechno, a tak byl navařen skvělý guláš nebo jste si mohli dát párky a samozřejmě i něco k pití.

A po setmění se okolí obecního rybníka rozzářilo barvami kouzelně se měnícími přes 52 céčkových proudů podle hudby symfonické básně Bedřicha Smetany „Vltava“ a po jejích dvanácti minutách se rozezněl desetiminutový valčík Johanna Strausse „Na krásném modrém Dunaji“.

Jistě, že bez podpory obce by se tato akce uskutečnit nemohla. Další, kdo pomohl, byla firma Statech se šestnáctimetrovou vyhlídkovou plošinou. Přibližně 250 diváků tuto úžasnou akci ocenilo velkým potleskem.

Na to, že Beřkovičtí něco takového dělali poprvé, tak úspěch byl naprosto nečekaný. „Lidé mě teď potkávají a telefonují mi, že mi chtějí poděkovat za pěknou akci,“ říká s úsměvem šikovný organizátor. „Příští rok slaví náš sbor 125. výročí založení, a to bychom chtěli udělat fontánu ještě větší. Ta letošní byla spíše taková vydařená generálka.“

Jardo, máš obdiv i od Hasičova, kterého redaktorky Soňa Kršková a Lucie Kloubská udělaly z beřkovické fontány spoustu hezkých fotek.

Zdroj: FOTO: Soňa Kršková

Zpět

Další zprávy: kulturní, Ústecký