Drobečková navigace

Hasiči z Mirovic se těší na nový vůz a spouští pěkné promo video

| |

Mirovice jsou malé městečko ležící v údolí říčky Skalice v Jihočeském kraji v okrese Písek. Žije v nich přibližně 1 600 obyvatel a z toho 56 dobrovolných hasičů.

Zpět

Psal se rok 1877 a na valné hromadě konané dne 20. června byl založen Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, tehdejším starostou města. Z původních 30 členů se sbor rozrostl na aktuálních 56. Ve sboru nechybí ani mladí hasiči, kterých je  z tohoto počtu celkem 14. 

Ve sboru je také 22 členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů v kategorii JPO II/I, která je předurčena k zásahům u dopravních nehod, ke kterým zpravidla vyjíždí do 5 minut od vyhlášení poplachu. Je součástí IZS, kdy členové jednotky drží stálou službu 24 hodin denně a spadá pod Krajské operační středisko v Českých Budějovicích. 

Automobilová stříkačka na podvozku Tatra 17Tak jak to bývá, i tento sbor má za sebou bohatou historii a snaží se z ní uchovat co nejvíce. Pyšní se například Automobilovou stříkačkou na podvozku Tatra 17, vyrobenou v roce 1927. Tuto stříkačku vlastní sbor dobrovolných hasičů Mirovice od roku 1936. Ve sboru tehdy panovala jednota pokud se týče zakoupení této autostříkačky, ale ostrá diskuse nastala okolo návrhu zda světit či nesvětit. Nakonec se světilo a to 28. září 1936 na náměstí v Mirovicích. 

V prvním listopadovém týdnu byla podepsána smlouva na dodání nového upraveného automobilu značky Volkswagen Crafter, ke kterému dopomohla hasičům obec předán bude nejpozději 31. května 2021. Hasiči jsou za podporu od města vděční a na nový vůz se těší. A co myslíte, bude se světit? Nechme se překvapit.

ilustrační foto

Pokud byste se i vy chtěli přidat k hasičům v Mirovicích, najdete je každý první pátek v měsíci v hasičské zbrojnici, kde se od sedmé hodiny večerní konají členské schůze. Zde provádí shrnutí uplynulého měsíce, připravují plány na dalšího období a přijímají nové členy. 

A abyste věděli, do čeho půjdete, pokud si vyberete jejich výjezdovou jednotku, podívejte se na jejich skvělé promo video.

Současným starostou Sboru dobrovolných hasičů je Jiří Jílek, kterému tímto děkuji a přeji sboru mnoho šťastných kilometrů s novým vozem, který bude ve sboru od května příštího roku.

Zdroj: SDH Mirovice

Zpět

Další zprávy: obecné, Jihočeský