Drobečková navigace

Jednotka dobrovolných hasičů z Dětřichova má nový svolávací systém

| |

Po novém roce se starostka obce Martina Kohoutová sešla s velitelem jednotky Ladislavem Šamkem na téma svolávání hasičů, kdy se zjistilo že systém, který mají nastaven nefunguje, jak by měl.

Zpět

Tudíž se domluvili na oslovení firem, které nabízí tento systém a bude pro tuto jednotku funkční a dostačující. Starostka obce s velitelem jednotky se byli podívat do města Frýdlant, kde místní jednotka disponuje svolávacím systémem. 

Oslovili jsme několik firem a  obratem se k nám dostala nabídka možností, ze kterých poté po zasedání vedení města a velitele jednotky vybrali variantu, která by jim vyhovovala i co se ceny týče. Tuto aplikaci hasiči používají i na svolání k brigádě, kterou zrovna měli tuto sobotu. Do budoucna bude i nainstalován monitor do prostor stání, kde uvidí, jak místo události tak i jmenný seznam členů, kteří potvrdili účast na zásahu.

Paní starostka Martina Kohoutová sdělila: "Tato aplikace je skvělá varianta pro menší obce, které nemají velké rozpočty a chtějí systém svolání hasičů, který je rychlý a funguje na 100%."

Zpět

Další zprávy: technika, Liberecký