Drobečková navigace

LIGA IZS je tu!

| |

Po 29 letech se do národního olympijského centra vodních sportů do Labe arény v Račicích vrací mistrovství světa ve veslování. A právě tato událost se stala jedním z hlavním impulzů aby se rozveslovaly i složky IZS.

Zpět

Projekt Česko vesluje už nějakou dobu frčí, ovšem samotná IZS Liga jede cca 3 měsíce. Za tu dobu se průběžně napříč celou Českou republikou postupně připojují hasiči, policisté a záchranáři. A připojuj se tak i záchranáři z výjezdových základen ZZS ÚK. „Ligu IZS tvoří nejen naši záchranáři, kteří ji tak doplňují společně s profesionálními i dobrovolnými hasiči, státní i městskou policií a vojáky,“ upřesnil k účasti záchranářů jejich tiskový mluvčí Prokop Voleník. Ligu IZS podpořili a do veslování se také často zapojili zástupci krajů, měst i obcí, a dokonce i známé osobnosti z řad herců.

Liga IZS má letos dvě soutěžní kola v jízdě na veslařském trenažéru – to první aktuálně probíhá a druhé proběhne přímo na zářijovém Mistrovství světa. Startující posádky budou pozvány na regatu v den zahájení MS ve veslování v račické Labe aréně, které proběhne 17. září. Startovat zde budou děti ze středních a základních škol a složky IZS ve VIP stanu Českého veslařského svazu.

Super finále se uskuteční těsně před slavnostním zahájením Mistrovství světa a proti sobě se utkají štafety učitelů a složky IZS.

Nám se projekt tak hodně líbil, že jsme se rozhodli do něj zapojit a pomoci s kategorií hasičů. Hasiči mají možnost vybrat se ze 4 různých tratí, ale také mají jednu speciální – 500 m s aktivním dýchacím přístrojem.

Kategorie s aktivním dýchacím přístrojem se jede v jediné délce a tou je 4 x 500m je ale možné při návštěvě si odveslovat i jakoukoliv z dalších tras bez dýchacího přístroje a srovnat se tak i s dalšími složkami IZS (4-členné štafety na tratích 4x 100 m / 250 m / 500 m / 1 km)

Hasiči, kteří odveslují vždy na konci nominují další hasičárnu, kterou chtějí vyzvat, ale pokud se chcete zapojit do výzvy i bez nominace kontaktujte nás na mailu redakce@hasicovo.cz případně pak 773 747 139

Organizátor ligy IZS nám poskytl pro hasiče 5 závodních trenažérů, které si můžete zapůjčit – v případě zájmu kontaktujte nás na mailu redakce@hasicovo.cz případně pak 773 747 139 nebo tým IZS ligy z Labe arény na mailu info@ceskovesluje.cz.

Za odvedenou dřinu dostane každá jednotka ještě malou pozornost od kolegů z programu hasíme s Kozlem.

 Více informací, průběžné výsledky a fotografie naleznete  ZDE

Do ligy IZS se zapojili hasiči z Obec Klapý a svou 4x500 metrů dlouhou trať odjeli v maskách. 👍 #ligaizs #ceskovesluje #labearena #rowingracice2022

Zveřejnil(a) Česko vesluje dne Čtvrtek 7. července 2022

Další zajímavé informace o veslování a průběhu Ligy IZS naleznete také zde:

https://www.facebook.com/ceskovesluje

https://www.labearena.cz/o-projektu/

https://www.labearena.cz/ligaizs

Zpět

Další zprávy: akce, Celá ČR