Drobečková navigace

Medailonek - Dušan Pokorný - Světové hasičské hry 2022

| |

Na světové hasičské hry do Portugalska se spolu s kolegy dobrovolnými hasiči vypraví i Dušan Pokorný.

Zpět

Jmenuji se Dušan Pokorný a bydlím ve Viganticích, kde jsem i členem jak jednotky, tak i sboru dobrovolných hasičů. Nejvíce času trávím za volantem kamionu, jelikož pracuji jako řidič mezinárodní kamionové dopravy. Na první TFA mě přihlásili kolegové z SDH. Po prvních závodech jsem zjistil, že to není taková sranda a je potřeba trénovat. Začal jsem tedy na cesty po Evropě vozit s sebou kolo, činky a sportovní oblečení.

Mezi mé největší úspěchy patří nominace na mistrovství České republiky v TFA a pozvání na exhibiční závod v rámci Dnů NATO v Ostravě. Mimo tyto významné akce jsem se zúčastnil několika soutěží FCC různě po Evropě.

Na závod se těším a zároveň jsem nervózní. Přeci jen je to úplně něco jiného, než jsem doposud absolvoval. Jelikož jsem nikdy neletěl letadlem a do Lisabonu se jinak moc dostat nejde, jsem z cesty trošku nervózní, ale v partě to všechno určitě dopadne dobře. Celkově tento záměr jet na mezinárodní soutěž do Lisabonu vyplynul z nápadu Michala Janováče, který je hlavním organizátorem zájezdu.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří mě podporují, včetně společnosti autodoprava Solanský, která mi umožňuje plánovat cesty tak, aby mi vycházela účasti na závodech.

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Celá ČR