Drobečková navigace

Mistrovství světa v halovém veslování 2024

| |

Týmy složek IZS pojedou výzvu Versa Challenge - veslařský víceboj na trenažéru

Zpět

Mistrovství světa je unikátní spojení světového a evropského šampionátu a v rámci těchto akcí je český závodník zařazen do příslušné kategorie dle českých pravidel a vyhodnocen v závodě "Mistrovství ČR".
Dnešní závod bude finálovou částí školní ligy projektu Česko vesluje. Startovat budou studenti základních a středních škol z celé ČR.
Závodní pole doplní dospělí ze složek IZS a v závěru vystartují i firemní štafety.

Na start se postaví více jak 1500 sportovců a otestují závodiště pro světový šampionát, který se v Praze v O2 Universum bude konat v následujících dvou dnech tedy 23 - 24. 2. 

Na halovém mistrovství světa ve veslování 2024 se sejdou špičkoví sportovci z celého světa. Budou soutěžit v řadách jednotlivců na 500 m, 2000 m a týmových řadách na 2000 m. Vzrušující Versa Challenge se vrátí již druhým rokem!

Versa Challenge:

  • Začíná ,Beep testem, atleti budou veslovat osm kol 1150 m pro muže a 950 m pro ženy v rámci stanoveného časového bloku, který se zkrátí z pěti minut a 40 sekund pro první blok na tři minuty a 20 sekund v posledním. Čím rychleji sportovec vesluje vzdálenost, tím déle muůže odpočívat. Nejrychlejší celkový čas vyhraje výzvu.
  • Elimination‘, je test trvající 22 minut. Každé dvě minuty bude vyřazen soutěžící, který vesloval nejkratší vzdálenost, a vyhrává soutěžící, který za poslední dvě minuty vesloval nejdále.
  • Třetí výzva, ‚Sprint Pyramid‘ je vyřazovací disciplína, přičemž vzdálenost se každým kolem zvyšuje o 200 m a ve finále končí na 800 m.
  • Čtvrtá výzva, ‚Síla a tempo‘, zahrnuje účast publika. Sportovci budou veslovat po dobu 20 minut, přičemž frekvence úderů se každou minutu mění – diváci budou hlasovat o tom, zda se frekvence zvýší nebo sníží. Soutěžící budou hodnoceni podle konzistence tempa a také podle dalších metrů veslovaných ve zvolené minutě skladby, ale budou penalizováni ti, kteří nedodrží počet úderů.

O šampionech se rozhodne po páté a poslední výzvě, která bude odhalena na šampionátu!

👇🏻Závody můžete sledovat i online 👇🏻

Všem závodníkům držíme palce, ať vyhraje ten nejlepší !💪🏻🥇🥈🥉🍀

Zdroj: České veslování / Czech Rowing, Česko vesluje

Zpět

Další zprávy: obecné, Celá ČR