Drobečková navigace

Modlanští hasiči, ti opravdu nezahálí.

| |

Činnost dobrovolných hasičů z Modlan jede na plné obrátky v každém věku a hlavně v každém směru, který si jen můžeme představit. Pořádají hasičské závody, kde účast závodních týmů je rekordní. Pořádají zajímavé kulturní akce pro své občany a širokou veřejnost.

Zpět

Sbor disponuje družstvem mužů i žen, kteří se v roce 2022 účastnili několika soutěží, a převážně přispěli pohárem do své sbírky, neboť se umístili na medailových pozicích.
Za zmínku jistě stojí že během roku se do soutěží aktivně zapojovala i hasičata, a to ve všech věkových kategoriích od 3 do 18 let.  Jedním z největších úspěchů je vítězství mladších žáků v okresním kole hry Plamen. Důkazem, že modlanská mládež je do hasičiny zapálená dokazuje pravidelné setkávání na trénincích, a dokonce i účast na prázdninovém příměstském táboru.

REPORT ZÁVODY HASIČATA V AKCI A MEMORIÁL VAŠÍKA ŠEDÉHO 1.10. DUCHCOV V sobotu 1.10. jsme se celkem se 4 družstvy dětí a...

Zveřejnil(a) SDH Modlany dne Neděle 2. října 2022

Během roku rozhodně nezahálela ani výjezdová jednotka, která má za uplynulý rok na svém kontě 20 zásáhů. Jednotka má celkem 14 aktivních členů. Někteří ukončili svou činnost ze zdravotních důvodů a na jejich místa přišli mladší člnové. Díky podpoře obce se jednotka mohla zůčastnit několika školenía 4 členové dokonce nově získali oprávnění k řízení vozidel skupiny C.

V říjnu se z některých hasičů stali profesionální kuchaři, kteří v rámci kulinářské soutěže Modlanská vařečka uvařili prvotřídní mňamky. Soutěže se zůčastnilo celkem 5 družstev, kteří během dvou hodin připravili tříchodové menu na ohni. Šestičlenná porota pak měla za úkol vybrat to nejlepší připravené jídlo. Výsledné pořadí soutěžících tak pomohla určit i prezentace připravených jídel. Nejvíce bodů si nakonec obhájili právě Modlany a putovní vařečka zůstala pro tento rok doma.

REPORT MODLANSKÁ VAŘEČKA 2022 V neděli proběhl další ročník kulinářské soutěže Modlanská vařečka 🧑‍🍳 Kvůli špatnému...

Zveřejnil(a) SDH Modlany dne Neděle 23. října 2022

Dobrovolní hasiči z Modlan převzali v roce 2021 novou hasičárnu, kterou jak je vidět velmi hojně využívají. Aktuálně se také připravují na další ročník tradičního hasičského plesu, který proběhne v pátek 17.2. ve Věšťanech.

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Ústecký