Drobečková navigace

REPORTÁŽ: Moje prvenství při TFA ve Verneřicích

| |

Ano, ve Verneřicích jsem vyhrála. Ne první, druhé nebo třetí místo. Já vyhrála svůj velký vnitřní boj. Boj s dvoumetrovou bariérou.

Zpět

9. července jsem se vydala do Verneřic, kde se konalo další, už 4. kolo TFA ligy Severu a byla to opět velká, ale opravdu velká sranda. Stejně tak, jako tomu bylo před závodem v Hostomicích, hledala jsem propozice. Přeci jen nejsem žádný ostřílený mazák a jako nováčka mě zajímá, jaké disciplíny v závodu konkrétně jsou.

Propozice jsem našla v Požárních sportech, kde jsou ostatně uvedeny všechny závody této série. Tak si je pročítám a disciplíny nikde. Lehce mě zachvátila panika. Ale, co by mě asi tak mohlo překvapit. Určitě tam bude ta známá klasika. Takže roztažení hadic, smotání hadic, hammer box, možná pneumatika, vytažení břemene, figurína, 3metrovka, ale jsem ženská takže se žebříkem, jak to bývá… No tak asi nic co by mě zastavilo, takže na pohodu 👌.

Kategorie žen startovala až od 11 hodin, takže jsem krásně vyspinkaná, odpočatá a plná sil, dorazila do Verneřic až na desátou. Vylezu z auta rozhlédnu se po náměstí a během pár vteřin byl ten pocit pohody ten tam. Zamrzla jsem a v hlavě mi létaly všechny sprosté zkratky mladých ze sociálních síti typu OMG, WTF a spousta dalších, o kterých jsem si myslela, že je ani neznám. Způsobila to jedna jediná věc. Červeno černá, od pohledu velmi nesympatická dvoumetrová bariéra. Jako vážně 😅?

Jako lavinový efekt přišla další věc, kterou bylo potřeba urgentně vyřešit a zjistit. Tou byly časové penalizace, které vám velmi nepěkně zkazí čas za nesplnění disciplíny. MINUTA za nezdolanou bariéru! Jako fakt? Tak to teda ne, já přeci nechci být poslední 💪.

Po panice přišla rozvaha a myšlenkové pochody. Po zralé úvaze jsem si stoupla na úroveň bariér s cílem okoukat, jak zdolávají bariéru ostatní a přišlo něco, co jsem fakt vidět nepotřebovala. Borec nabouchá hammer box, rozeběhne se jako srnec v mlze u silnice v místě, kde ho nejméně čekáš, mrkne na obecenstvo, ladně se odrazí a je v háji, tedy za bariérou u figuríny a to dřív, než ti v hlavě dojde to, co se právě odehrálo 😲. Tak tohle ode mě fakt nečekejte. No nic, nějak to snad dám 😁.

Přišel čas podívat se na startovku a zjistit, v jakém že jsem rozběhu. No přeci v prvním, kdo by to čekal, když jsem na startu ta s nejpomalejším průměrným časem. A v tu chvíli jako když ze mě vše spadne. Však o co jde. V Hostomicích jsem byla 11. a tady budu nejhůře 7., víc nás na startu totiž nebylo, takže na pohodičku 😏.

Při prohlídky trati nastal okamžik, který jsem nečekala. Par holek si šlo zkusit tu mnou proklínanou bariéru. Perfektní načasovaní v tu nejlepší chvíli. Tři různé způsoby a všechny reálné. Tedy u mě zatím jen v představách 😂.

A je to tu, start žen připravených a nabuzených na maximální výkon. Na startu jsem nahodila dejchák a na radu přihlížejících jsem udělala dřep, abych zjistila, jestli mi nikde nepřekáží, ale co čert nechtěl, uvolnila se mi vzadu kšanda. Zapnout jí nebylo problém. Problém bylo vytěsnit představu, že se mi to stane někde na dráze a já tam budu pobíhat s holým zadkem. Na druhou stranu mi to roztáhlo koutky tak, že jsem šla do závodu s úsměvem. Tři, dva, jedna a start 👩‍🚒👉.

Vyběhla jsem, sama, parťáka jsem neměla, ale dráha byla sympatická a dobře se pamatovala, takže ok. Najednou slyším capej, capej. To byla Pavla Hoření Dlasková, která mě závodem skvěle provedla a patří jí za to obrovský dík. Když jsem po stisknutí časomíry v cíli slyšela, že první závodnice doběhla v čase hluboko pod 4 minuty, byla jsem šťastná, o 4 vteřiny rychlejší než v Hostomicích, takže progres a zasloužené 4 místo 🤗😁.

📸OBRAZEM: 4. kolo TFA ligy SEVERU - Verneřice - Hasičovo

REPORTÁŽ JVPRESS

Cože? Jó, ta bariéra. Malém bych zapomněla. Vlastně né, kecám. Já, která v životě nepřelezla ani metrový plot jsem jí dala a kupodivu na první pokus 👍. Nikdy na to nezapomenu, a možná ani vy ne, až se podíváte na video, kde je vše zaznamenané včetně odpočinku na vrcholu 🤣. Musím říct, že jsem si tento závod maximálně užila a posunula se fyzicky i psychicky zase o kousek dál.

Tak snad zase někdy příště a jestli se vám moje články o TFA líbí, tak do komentáře mi to pište.

Díky všem, kteří mě podporují ❤️ a TFA zdar 👨‍🚒😉

Zpět

Další zprávy: reportáž, Ústecký