Drobečková navigace

Moravská liga TFA se těšila z rekordního zájmu

| |

Celkem se jejich závodů zúčastnilo na 122 závodníků.

Zpět

Moravskou ligu TFA navštěvují závodníci nejen z Jihomoravského kraje. Její obliba neustále roste. V letošním roce přijdou organizátoři s překvapením. Co myslíte? Povedlo se nám zjistit v rozhovoru s předsedou ligy Martinem Novotným, o jaké překvapení se jedná?

Tak jaké jsou vaše pocity po zakončení ligy?

Naše pocity jsou převážně pozitivní: úžas, velká spokojenost a zároveň velký závazek do příští sezóny. Letos se nám dostalo rekordního zájmu ze strany závodníků, což nás moc těší. A my už teď pracujeme na příští sezóně, abychom si tuto přízeň zachovali.

Co bylo letos nejnáročnější?

Po zkušenostech se závody v době pandemie covidu nás při pořádání v tomto roce provázely víceméně jen ty příjemné starosti. Ale pokud něco bylo náročnější, tak asi zajistit, aby vše klapalo a fungovalo pro téměř 70 závodníků na každém závodě.

Děkujeme 🤩. Letos to uteklo jako voda a v sobotu jsme ukončili 7. ročník ML TFA. Než vám přineseme článek s výsledky,...

Zveřejnil(a) Moravská liga TFA dne Čtvrtek 21. září 2023

Kolik jste měli celkem závodů?

Závodů bylo letos oproti předešlým ročníkům šest namísto sedmi. A závodníci zavítali od nejsevernějšího cípu Jihomoravského kraje až k tomu jižnímu kousek od hranice se Slovenskem.

Kolik se zapojilo závodníků?

V rámci všech šesti závodů se protočilo celkem 122 závodnic a závodníků. Pro umístění v celkovém hodnocení bylo třeba odběhnout alespoň pět závodů, což se podařilo 10 ženám a 23 mužům.

Máte zapojený i dorost? Případně jak jste na tom s dětskými závody?

Naše závody přímo dorosteneckou kategorii nemají. Podle pravidel je však možnost, aby dorostenci se souhlasem rodičů startovali. Výjimkou jsou dva závody. Dorostenci můžou v samostatné kategorii startovat v rámci TFA Velká nad Veličkou. A potom je tu TFA Podolí, kde je pro děti a dorost připravený samostatný závod, který se běhá v rámci jednoho závodního víkendu. V sobotu je vždy připraveno dětské TFA a následně v neděli o nejlepší umístění bojují dospělí závodníci.

Proč?

Naše liga vznikla pro pořádání závodů TFA, tak jak tomu bylo při samotném vzniku tohoto sportu. Tudíž se snažíme držet i určitou náročnost disciplín a zátěž, která rozhodně není pro děti.

Zvažujete nějaké změny pro ročník 2024?

Pro rok 2024 bude několik drobných změn a minimálně jedna větší novinka. V příštím roce nám do kalendáře přibude jeden nový závod, ale o jaký konkrétně půjde si zatím necháme jako překvapení.

Podolí, Olešnice, Trpín, Doubravice nad Svitavou, Velatice, Velká nad Veličkou… 🌍 6 míst, 6 tratí, 10 hlavních...

Zveřejnil(a) Moravská liga TFA dne Pondělí 9. října 2023

Chtěl bys někomu speciálně poděkovat?

Těch poděkování by bylo opravdu hodně. Ale to největší patří určitě všem lidem, kteří se podílejí na tom, že ML TFA stále běží a nabývá na oblibě. Další velký dík patří našim závodníkům, protože bez závodníků by žádný závod nebyl. A třetí poděkování míří samozřejmě k našim partnerům, sponzorům a všem těm, co nám fandí, protože jen díky jejich podpoře si ML TFA vysloužila takovýto obdiv a může se stále posouvat vzhůru. DĚKUJEME.

Info o Moravské lize TFA najdete na jejich webu MLTFA, Facebooku a přehled závodů na pozarnisporty.cz.

Zpět

Další zprávy: požární sport, Jihomoravský