Drobečková navigace

Naši starou CAS vzal čas...

| |

Hasiči z Bořetic potřebují novou CAS a vypsali sbírku.

Zpět

Milí Bořečáci, vážení přátelé,

bořecká Jednotka Sboru dobrovolných hasičů od roku 2006 pomáhá tam, kde je potřeba.

Kromě „běžných“ zásahů v obci vyjíždí naši dobráci i do okolních dědin s AED a v době počínající pandemie jako jedni z prvních pomáhali rozvážet v té době vzácnou dezinfekci a roušky od našich dobrošiček.

Jsme na svoje dobráky hrdí. Jsou jedinou složkou pro krizové situace, jedinou „armádou“, kterou můžeme povolat v době nouze. Tito lidé se trochu vymykají dnešní době, věnují svůj čas jiným na úkor své rodiny a zálib, riskují svoje zdraví a životy, prostě pomáhají, co jim jejich síly a technika stačí.

Teď by naopak naši bořečtí hasiči potřebovali pomoc od nás všech. Bohužel vyjíždějí s cisternou z roku 1984. Ta by se krásně skvěla někde v muzeu, ale na ostrý zásah už to fakt není. Pořízení novější ale není levná záležitost. Pomoci může každý k nás příspěvkem do veřejné sbírky, kterou vyhlašuje obec Bořetice. Nepomůžeme tím jen hasičům, ale především sami sobě, protože cisterna bude sloužit ku pomoci nám všem.

Sbírka potrvá od 1. 4. do 30. 6. 2021.

Podrobnosti jsou i na www.boretice.cz.

Potvrzení o daru Vám na požádání vydá obec. Dar si můžete odečíst od základu daně.

K příležitosti vyhlášení veřejné sbírky vzniklo i krásné profesionální video, která pro nás zdarma natočil a vytvořil Jirka Klemenc, resp. společnost Diffview (www.diffview.cz). Moc děkujeme!

A děkujeme Vám všem za každý dar a sdílení! 

Zdroj: JSDH Bořetice

Zpět

Další zprávy: technika, Jihomoravský