Drobečková navigace

Nečekaný poslední závod letošního ročníku PHL v Brocně

| |

Na datum 17.9. připadl letos závod na Brocně. Měl to být předposlední závod letošního ročníku. Ještě v neděli 18.9. se měl konat přeložený závod ze srpna, závod v Malešově.

Zpět

Bohužel už na nástupu jsme měli informace o předpovědi počasí a bylo jasné, že dráha v Malešově bude nevhodná stejně jako v srpnu. Po poradě kompletní rady (dospělých i žáků), bylo tedy jasné, že závod v Malešově se ruší. Všem týmům bylo toto rozhodnutí řečeno ještě před závodem. A abych pravdu řekla, toto rozhodnutí hodně zamíchalo konečným pořadím…

Základna v Brocně byla velmi náročná. Dopřálo k tomu i počasí, od rána pršelo. Celá betonová základna byla jak na ledě. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Ovšem časy týmů tomuto povrchu odpovídaly.

V mužské kategorii se na třetím místě umístili Měrunice s časem 20,73s (L 20,64s). Na druhém místě se umístili chlapci ze Střem s časem 20,31s (L 20,13s). Tímto umístěním si kluci zajistili celkové druhé místo v kategorii TOP. Pomohlo tomu i NP kluků z Brozan, kteří tímto padají na celkové třetí místo. Prvenství si odváží Předoňské B s časem 18,98s (P 18,58s) a jen potvrdili, že celkové prvenství jim opravdu náleží. Gratulujeme.

V kategorii TOP ženy se taky pěkně míchalo celkové pořadí. Na třetím místě se umístily holky z Měrunic s časem 24,88s (L 24,65s). Na druhé příčce skončily Hrobce s časem 23,07s (P 21,43s). A na prvním místě se umístily holky z Hrobeckého H s časem 22,56s (L 21,20s). Doposud vedoucí Dřemčice si pohoršily, s jejich NP ztrácí i celkové prvenství a přeskakují je Jarmily z Černuce. Konečná bedna tudíž dopadá takto: 1. Jarmily Černuc, 2. Dřemčice, 3. Obora B. Gratulujeme.

V kategorii ŘÍP muži to bylo také napínavé. Díky tomu, že tento den byl jako poslední závod, tak Předonín B trochu ztrácí naději na obhájení prvenství i v této kategorii. Na třetí příčce končí s časem 21,06s (L 20,66s) Hrobce. Druhé místo berou Brozany s časem 20,28s (P 19,97s). A i když první místo bere Předonín B, tak na celkové první bohužel už nedosahují. Čas 16,45s (P 15,67s). Konečná tabulka v kategorii ŘÍP: 1. Brozany, 2. Předonín B, 3. Střemy. Gratulujeme.

V kategorii ŘÍP ženy se na bedně taky čarovalo. Třetí místo si odnáší Unčín s časem 22,08s (L 21,75s). druhé místo Hrobce H s časem 20,53s (P 19,51s). A první místo bere Obora B s časem 19,58s (P 19,30s). Tímto útokem si holky vybojovaly v posledním závodě bednu. Celkově Obora B končí na třetím místě. Druhou příčku bere Unčín. A první místo suverénně v této kategorii berou Jarmily z Černuce. Gratulujeme.

Teď už nás čeká jen slavnostní vyhlášení letošního ročníku. Letos se potkáme 15.10. v Hoštce. Tak nám držte palce, ať to stihneme vše zařídit. Tak pápá zase na jaře….

FOTOGALERIE PHL Brocno

Zdroj: FOTO: Káťa Lapcová 

Zpět

Další zprávy: požární sport, Ústecký