Drobečková navigace

Pohádka pomůže dětem lépe porozumět hrozícímu nebezpečí

| |

Kocour Preventista je projekt, který provádí osvětu mezi dětmi a učí je, jak se zachovat v krizových situacích.

Zpět

Pomoci lépe pochopit hrozící nebezpečí jim má pohádka, kterou natočili. Tomáš Ulrich nás na natáčení pozval a bylo vidět, že si na její přípravě a realizaci dali opravdu záležet.

Proč jste se rozhodli pro natočení pohádky?

Pohádku jsme natáčeli z důvodu srozumitelnosti. Kocour Preventista přichází za dětmi do škol a školek. Abychom odbourali trauma z uniformy a s dětmi si lépe rozuměli máme vlastní pohádku, kde filmové postavy promlouvají k dětem a varují je před hrozícími riziky v běžném životě.

Komu konkrétně je pohádka určena?

Pohádka je určena primárně pro předškolní děti a děti na prvním stupni základních škol. Máme radost, že se líbí i dospělým a seniorům.

O čem pohádka je a jaké má poselství?

Jedná se o volné zpracování příběhu o Šípkové Růžence v našem autorském pojetí. Jejím poselstvím je nebát se, odbourat stres a pomoci člověku, který je v nouzi.

Jaké místo jste si pro natáčení pohádky vybrali?

Pro natáčení jsme si vybrali Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus Ostrá.

Koho můžeme v pohádce zahlédnout?

Účastnili se naši členové z řad hasičů, policie a záchranné služby, ale také známé osobnosti např. herci Jan Řezníček a Vojtěch Babišta. Miss ČR 2022 Andrea Kaplanová, Miss ČR 2021 Helena Čermáková, Miss ČR 2019 Nikola Kokyová, Miss ČR 2018 Iveta Maurerová, ambasador projektu ZACHRAŇ ŽIVOT z.s. herec a moderátor Michal Šeda, fotografka Mia Gebauer a spousta dalších účinkujících.

Jak dlouho vám trvala příprava?

Příprava trvala tři měsíce a plánovali jsme ji od konce léta.

Jak dlouho trvalo natáčení a následné finální zpracování?

Natáčení trvalo jeden natáčecí den, práce ve studiu a post produkce cca 1 měsíc.

Kde bude možné ji vidět? Je jen pro vaše účely nebo bude veřejná?

Pohádka je dostupná na YouTube kanálu Kocoura Preventisty. Do dnešního dne ji vidělo více než 14 tisíc lidí. K pohádce vznikl i krásný autorský soundtrack který je možno poslechnout na Spotify u hudebního dua KristaLinCZ, písně se jmenují Kouzelný polibek a Kocour Preventista.

Kdo se na výrobě pohádky podílel?

Rádi bychom poděkovali našim partnerům JSDH Poděbrady Velké Zboží, Botanicus Ostrá, Instalatérské potřeby Šátek CZ s.r.o., HEFAISTOS spol. s r.o., Mateřská škola Ostrá, AP servis Poděbrady, s.r.o. a Květiny Konvalinka Rožďalovice.

Tak a teď se pojďme společně na pohádku podívat 😊

FOTOGALERIE

Zpět

Další zprávy: prevence, Středočeský