Drobečková navigace

Radost pro děti v nemocnicích

| |

Projekt, který vznikl v době covidu 19, kdy měli hasiči plné ruce práce v rámci pomoci v boji s pandemií. I přes to se vydali rozdat radost i do nemocnic.

Zpět

První návštěva nemocnice, ale i dalších institucí proběhla v březnu 2021 kdy hasiči z okresu Praha-západ rozváželi převážně sladkou radost jako poděkování zaměstnancům za jejich obětavou práci a nasazení.

Další návštěvy už probíhaly za účelem potěšit i děti, které tráví v nemocnicích a dalších zařízeních dlouhé dny, někdy i měsíce. Potěšení a úsměvy dětí, ke kterým nebyl osud příliš přívětivý je pohonem pro pořádání dalších takových akcí.

Již čtvrtým rokem se tak hasiči v rámci tohoto projektu snaží shánět dary od soukromých dárců a sponzorů. A jaké dárky jsou vítány? Věřte, že děti z dětských domovů, azylových domů a nemocničních oddělení jsou vděčné za cokoliv. Obrovskou radost stále dělají plyšové hračky, ale také pastelky, omalovánky, mohou být i skladné společenské hry, nejrůznější dětské knížky, malé slečny např. milují barevné sponky do vlasů či čelenky. Jakýkoliv dárek dokáže dětem vykouzlit úsměv na tváři a zpříjemnit jim tak pobyt na nemocničním lůžku.

Pokud byste se i Vy rádi zapojili do projektu – ať už spoluprací či byste rádi přispěli k vykouzlení dětského úsměvu formou dárků – ozvěte se prosím na email: oshpz@seznam.cz. Do předmětu emailu napište „Radost dětem“. Uveďte, prosím, Váš telefonický kontakt a koordinátorka projektu Andrea Vancová si již s Vámi dohodne další podrobnosti spolupráce.

Zpět

Další zprávy: obecné, Středočeský