Drobečková navigace

SDH Černouček - Putování za hasičskými sbory a spolky

| |

V minulém týdnu jsme navštívili sbor dobrovolných hasičů v Černoučku, kde nás uvítal starosta sboru Zdeněk Karhan se zdravotnicí Denisou Soudskou. Jejich požární zbrojnici najdete na okraji obce. Poznáte ji na první pohled.

Zpět

Uvnitř najdete klubovnu, kde se členi SDH schází a kde je vystavena krásná sbírka pohárů a cen ze soutěží požárního sportu. SDH Černouček má totiž aktivní jak družstvo mužů, tak družstvo starších žáků. Obě družstva jsou úspěšná a můžeme je vidět například na Podřipské hasičské lize nebo Tohatsu Fire Cupu. Zároveň je sbor i pořadatelem některých závodů, naposledy to byl Pohár starostů obcí Černouček a Ctiněves, kde se muži umístili na pátém místě a starší žáci si odvezli stříbrnou medaili.

Sbor má více než 100letou tradici a aktuálně čítá 28 členů. Je tak již nedílnou součástí života v Černoučku. Spolupracují s obcí při akcích jako je například obyvateli oblíbené pálení čarodějnic. Mezi akce, které se teprve chystají a u kterých patří místní hasiči mezi pořadatele je i Posvícení, které je naplánováno na sobotu 21. 8. 2021.

V sobotu 14.8.2021 hasiči společně s obcí pořádali dětský den. Celý den byl v duchu různých řemesel např: pekař, řezník ale i truhlář. Děti si vyzkoušely i základy první pomoci.

Počasí vyšlo skvěle, svítilo sluníčko a bylo teplo. Děti se vyřádily na skákacím hradě a v pěně, kterou hasiči přivezli. Na dětský den přišlo cca 50 dětí a z toho se jich 35 zůčastnilo programu. Po zvládnutí úkolů děti dostaly odměny, opekly si buřta a nechybělo ani ovoce na osvěžení. Dětský den se vydařil a celý sbor to velice potěšilo.

SDH Černouček má i vlastní výjezdovou jednotku, která čítá 10 členů a zasahuje u výjezdů.

Jednotka k přepravě na zásahy využívá svůj nový dopravní automobil značky Ford, který si pořídila díky dotacím.

Je vidět, že hasiči v Černoučku jsou srdcaři a pro fungování svého sboru obětují mnoho ze svého volného času. Vynaložená energie se jim ale vrací v podobě úspěchů v požárním sportu, nepostradatelnosti u místních obyvatel i skvěle odvedené práce při zásazích.

Děkujeme za velmi milé odpoledne a těšíme se zase na příště!

Zdroj: SDH Černouček

Zpět

Další zprávy: obecné, Ústecký