Drobečková navigace

Skvělá spolupráce HZS a JSDH na škole v Třebenicích

| |

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů se zúčastnily námětového cvičení na Základní škole v Třebenicích.

Zpět

Pro hasiče je důležité neustále prověřovat postupy a pilovat sehranost nejen jednotlivých hasičů v jednotce, ale i spolupráci profesionálních a dobrovolných jednotek. Proto absolvují námětová cvičení s různými scénáři a nejinak tomu bylo i 1.6.2023 v Třebenicích(okres Litoměřice) , kde byl vyhlášen cvičný poplach a my jsme byli tentokrát součástí a mohli sledovat jejich práci na vlastní oči.

Školník začal zvonit na zvonec a vyvoláním slova "Poplach" vyzval přítomné k evakuaci, při které učitelé koordinovaně vyvedli děti před školu a ředitel školy již volal na tísňovou linku a o celé události informoval Krajské operační středisko. Na místo se v dojezdových časech sjeli hasiči z jednotek HZS Ústeckého kraje z Územního odboru Lovosice a jednotky dobrovolných hasičů obce Třebenice a Klapý.

Bez zaváhání začali s průzkumem prostor, nalezením a hašením požáru, prohledáním místností za pomoci termokamery a vyvedli nalezené osob, které zůstaly v objektu a nadýchali se kouře. Těm venku poskytl předlékařskou zdravotní péči hasič-zdravotník.

Celý zásah byl pod dohledem velitele stanice HZS Lovosice, který po jeho ukončení provedl vyhodnocení a jeho výsledek se hasiči dověděli ihned na místě. 

Na základní škole v Třebenicích jsou žáci 1.-5. třídy a při vyhlášení poplachu a následné evakuaci byli někteří z prvňáčků rozrušeni a dokonce se objevily i slzy v očích.

Když ale dorazili hasiči, změnil se smutný výraz v nadšení a ještě větší radost děti měly, když jim ukázali své vozy, jejich vybavení a půjčili jim své obleky a přilby.

Zpět

Další zprávy: prevence, Ústecký