Drobečková navigace

Šťastné a veselé přeje Hasičovo

| |

Zpět

Milí přátelé a příznivci Hasičovo,

rok 2021 se blíží mílovými kroky ke svému konci a během jeho působení se odehrála spousta událostí. Některé byly zajímavé, úsměvné, ale i smutné. Připomeňme si v krátkém ohlédnutí za končícím rokem některé z nich  ...

Leden

Mezi největší lednové události patřil požár ubytovny a domova důchodců v Kutné hoře, při němž zahynula jedna osoba. Na místo události se sjelo 11 jednotek hasičů a někteří z nich se  k zásahu připojili i ze svého volna mezi směnami. 

Požáry ubytovny a domova důchodců si vyžádaly lidské životy

Únor

Poslední zimní měsíc potrápil řidiče vydatnou sněhovou pokrývkou a k uvízlým vozům v Moravskoslezském kraji vyjížděly na pomoc vyprošťovací speciály MB Actros Bizon a Tatra 815 Omars z Ostravy-Zábřehu.

Hasiči vyprošťovali v MS kraji dvě těžká odklízecí vozidla a lidi z autobusu

Březen

Jaro bylo období nejen pučení stromů, ale i nápadů mládeže, která už neví, jak by se zabavila. Každopádně tento kousek pobavil nejednoho hasiče.

Tak tenhle zásah by roztáhl pusu do úsměvu i vám

Duben

V tomto měsíci pustila Česká televize na obrazovky dokumentární sérii ze záchranářského prostředí, ve kterém se dotkla práce všech složek IZS. Dokumentů, které ukazují profesionální práci a sehranost při krizových zásazích a situacích není nikdy dost a proto se i tento těšil velké sledovanosti.

"Když se hraje o Čas" ... dokument o práci hasičů a dalších složek IZS

Květen

Události spojené s úmrtím jsou vždy velmi smutné a když se jedná o kolegu hasiče není tomu jinak. K jedné takové bohužel došlo v květnu, kdy zahynul jeden z hasičů z Hrochova Týnce. 

K velmi smutné nehodě vyjeli před rokem hasiči z Hrochova Týnce

Červen

K práci hasičů nepatří pouze smutné události. Je i spousta těch s dobrým koncem a jedním takovým byla pomoc mamince, které se zabouchly balkónové dveře a v bytě zůstalo malé miminko. 

Po zabouchnutí balkónových dveří zůstalo v bytě osamocené miminko

V tomto měsíci došlo ke spuštění nového bezpatného portálu Hasičovo SPORT pro registraci závodů, soutěží a účastníků.

HASIČOVO SPORT - Nový portál pro registraci závodů, soutěží a účastníků

Červenec

Tento měsíc ovládla zpráva ze zahraničí. Konkrétně z německého Chemparku ležícího 20 km od Kolína nad Rýnem. V jednom z největších chemických závodů v Evropě došlo k explozi a k nebi se vznesl obrovský oblak připomínající atomový hřib. Tento výbuch za sebou nechal zkázu i mrtvé.

Smrtící exploze v průmyslové zóně v německém městě Leverkusen

Srpen

Zásahy u dopravních nehod jsou u hasičů v poslední době více časté než zásahy u požárů. Nejinak je tomu i v Karlovarském kraji, konkrétně na frekventované silnici  I/6, což je výpadovka z Karlových Varů na Prahu, kde dochází velmi často k vyhasnutí lidských životů.

Další tragická dopravní nehoda na výjezdu z Karlových Varů směrem na Prahu

Září

Hrůza a zděšení. Dvě slova, která ale ani zdaleka nevystihují to, co se stalo při výbuchu plynu v rodinném domě v Koryčanech. Dva ze zasahujících dobrovolných hasičů zde přišli o život. Tuto událost máme všichni stále se smutkem v našich myslích a ještě dlouho ji tam mít budeme.

Při výbuchu plynu v rodinném domě přišli o život dva hasiči

Říjen

Po několika měsících perné práce a pilování jsme vám představili HASIČOVO VĚRNOSTNÍ KLUB. Vize byla jasná, přinést hasičům výhody, které budou moci proměnit za odměny pro svůj sbor. A myslíme, že se povedlo.

Spouštíme HASIČOVO VĚRNOSTNÍ KLUB a E-SHOP

Listopad

Někdy nastane situace, ve které potřebují pomoci i slamotní hasiči. Podobně jako v případě jednotky, která vyjela k dopravní nehodě, ale ta též havarovala a na pomoc tak přispěchali kolegové.

Hasičský vůz havaroval cestou k zásahu

Prosinec 

Toto je měsíc, kdy už se opravdu těšíme na příchod Ježíška a na dárky. Některé dárečky jsou předčasné a myslíme si, že mezi ně jistě patří i malá Emma, která se rozhodla přijít na svět dříve, než bylo plánováno a ještě při požáru komína a za asistence hasičů. 

Hasiči města Štětí pomohli na svět Emmě při požáru komína

Všem kolegům hasičům a čtenářům webu Hasičovo přejeme klidné a pohodové prožití svátků Vánočních a rok 2022 plný krásných prožitků a šťastných návratů od zásahů.

Tým Hasičovo

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Celá ČR