Drobečková navigace

Medailonek - Michal Janováč - Světové hasičské hry 2022

| |

Jako prvního, si z týmu reprezentantů z řad dobrovolných hasičů mířících na Světové hasičské hry konané v Portugalsku, představíme Michala Janováče.

Zpět

Jmenuji se Michal Janováč a jsem ze Salaše v okrese Uherské Hradiště, Zlínský kraj. Pracuji jako technik strojní údržby ve firmě na výrobu dopravních letadel v Kunovicích.

TFA dělám rovných 10 let. Na začátku bylo rozhodnutí si to aspoň vyzkoušet. Začalo mě to bavit hlavně proto, že vše záleželo jen na mém vlastním výkonu. Postupně jsem začal přicházet na to, jak nejlépe trénovat abych se zlepšoval. Mezi mě největší úspěchy patří dvojnásobná účast na MČR v TFA, nějaké ty stupně vítězů z různých závodů. Největším úspěchem je jistě titul mistra republiky v běhu do schodů z roku 2018 v Praze a celkové 4. místo z československého poháru v běhu do schodů. Nesmím zapomenout taky na úspěšné pořádání závodu TFA Salašská rozhledna. Pořadatelství tohoto závodu je pro mě opravdu srdeční záležitostí.

Na závod WFG se těším opravdu hodně. Věřím, že tak bude úplně neskutečná atmosféra, hlavně na zahájení celé akce, které bude probíhat podobně jako na olympijských hrách. Poneseme si i českou vlajku, což je obrovská čest a vrchol sportovní kariéry.  Jsou to světové hasičské hry, na které jezdí nejlepší hasiči z celého světa.

Čtěte také: Světové hasičské hry se uskuteční 30. 4. – 7. 5. 2022 v Portugalsku

Předpokládá se účast cca 4000 sportovců. Bylo to takové moje přání zkusit se dostat na tuto soutěž aspoň jednou v kariéře, což se letos povedlo. Opravdu tvrdě trénuji, abych obstál mezi nejlepšími. 

Musím hrozně moc poděkovat všem, kteří mě jakkoliv podporují na mé cestě na hasičské světové hry. Hlavně rodině, za jejich trpělivost při mojí přípravě, sponzorům, bez kterých bych tuhle cestu jen těžko mohl absolvovat, mému sboru SDH Salaš a naší obci Salaš, kde mám velkou podporu.

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Celá ČR