Drobečková navigace

Tragická dopravní nehoda na D1

| |

Dnes v podvečer došlo na 208. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu k dopravní nehodě, kdy dodávka narazila do kamionu zezadu. Kamion se pohyboval pomalu v koloně. Tři osoby utrpěly smrtelná zranění.

Zpět

AKRUALIZACE 25.1.2024

"Ve středu večer došlo na dálnici D1 poblíž Motorestu Rohlenka k tragické dopravní nehodě. Řidič dodávky Renault jedoucí v levém jízdním pruhu ve směru na Brno podle svědků přejel plynule do pravého jízdního pruhu.

Tam narazil do v koloně pomalu jedoucího kamiónu Volvo. V dodávce zemřeli tři cizinci. Šofér kamiónu, který měl negativní dechovou zkoušku, byl zraněn lehce a záchranáři jej museli převézt do nemocnice.

V průběhu vyšetřování nehody byla dálnice ve směru na Brno neprůjezdná. Na objízdné trase, která vedla po souběžné komunikaci, nedocházelo k výrazným dopravním problémům.", uvedla Policie ČR.

24.1.2024

Hasiči z dodávky vyprostili jednu osobu. Tři lidé na místě zemřeli. Podle informací od policie se jedná o cizince. Jeden člověk skončil v péči ZZS. 

„Záchranáři odvezli z místa nehody jednoho zraněného do Brna do nemocnice, aby vyloučili těžší zranění,“ uvedla ČTK mluvčí Michaela Bothová. Podle dostupných informací by mělo jít o řidiče kamionu.

„Podle dosavadních informací dodávka se třemi cizinci nejprve míjela v levém pruhu pomalu jedoucí kolonu vozidel, která jela v pruhu pravém. Pak se však zřejmě ve vysoké rychlosti řidič dodávky dostal do pravého pruhu, kde zezadu narazil do kamionu. Následky byly tragické. Všichni tři muži zemřeli,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Dálnice směrem na Prahu je uzavřená, a omezení zůstane v platnosti přibližně do půlnoci.

Řidiči mají možnost využít okolní silnice, sjet na kilometru 210 a následně se vrátit na dálnici na kilometru 201.

Prosíme, respektujte pokyny bezpečnostních složek.

Zdroj: Foto: HZS Jihomoravského kraje

Zpět

Další zprávy: zásahy, Jihomoravský