Drobečková navigace

Ústecký kraj si svých hasičů váží - Finále Tohatsu Fire Cupu a Stimax Cupu 2023

| |

Po roce znovu na atletickém stadionu v Chomutově proběhla finálová kola a vyhodnocení velikých soutěžních sérií pořádaných v Ústeckém kraji již po desáté, respektive jedenácté. Znovu to byl veliký svátek a ti nejlepší si odnesli velice zajímavé ceny... My přinášíme bohatou fotogalerii z obou akcí pod článkem a jistě se brzy můžete těšit i na video z akce...

Zpět

Spolupráce dobrovolných hasičů s krajem i s HZS je v Ústeckém kraji, dovolím si napsat, ukázková. A je to hodně vidět na vývoji krajských soutěží, jako je právě Stimax Cup, Tohatsu Fire Cup, TFA liga SEVERU a nově TFA liga SEVERU JUNIOR. Hejtman Jan Schiller převzal tradičně záštitu za všemi akcemi pořádanými pod hlavičkou krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústeckého kraje. Ústecký kraj také podporuje aktivity a hlavní soutěže a využívá je jako prostor pro předání potřebného vybavení a výstroje. Jen na Tohatsu Fire cupu se letos rozdaly ceny za více než 400 000 Kč a v superfinále díky společnosti ZHT Group a dalším partnerům ceny za dalších cca 150 000 Kč. Obliba těchto sérií tak dále stoupá a zapojuje se do ní čím dál víc hasičů. Na závěrečném nástupu, který jsme částečně vysílali živě, se tak sešlo téměř 700 hasičů na jednom místě a to už je skoro takové malé mistrovství.

Dnešní hasičský svatek Ústecký kraj kde se sjeli hasici z celé republiky. zahájení finálových kol Tohatsu FIRE CUP - Ústecký kraj a STIMAX CUP pořádané KSH ČMS Ústeckého kraje se účastní téměř 700 hasičů z cele republiky 💪 Za chvíli neplánujete ještě jeden vstup Stimax.cz Hasičovo ZHT Group, s r o BioLife Plasma Services Hasíme s Kozlem 

Tohatsu Fire Cupu 

Soutěž v disciplíně požární útok, klasickým způsobem, ne roztahování hadic, ale rozvinování z kotouče. Soutěže se mohou zúčastnit družstva složená pouze z členů SDH Ústeckého kraje. Družstva mohou být složena max. ze 7 členů mužů, žen, nebo smíšená. Soutěží pak v kategoriích nad 35 let (max 2 členové pod 35) a v kategorii bez rozdílu věku. Pro letošek bylo připraveno tradičně 7 kol a v ideálním případě je každé kolo v jednom okrese Ústeckého kraje. Po základní části 5 nejlepších z každé kategorie postoupí do superfinále, kde rozhoduje jeden finálový pokus o celkovém vítězi putovního poháru Ústeckého kraje. Před 11 lety při zrodu soutěže byly první ceny ještě hodnotnější než nyní, rozdávaly se zde za první místo Tohatsu mašiny. My jsme začali tuhle sérii běhat před 3 lety a oslovila nás tím, že se běhá na erární mašinu a rozhoduje tak o výhře jen umění týmu a navíc se více podobá zásahové činnosti - přece jenom všechno vybavení musí být před spojením zvednuto ze základny, proudy se mohou rozvinout až za hranicí 45 metrů a soutěží se v PS II a zásahových botách (kromě žen ty v tomto mají jedinou úlevu). Pokud si správně pamatuji před 3 lety běhalo cca 18 týmů, letos se jich postavilo na startovní pole neuvěřitelných 38! A prestiž soutěže nadále stoupá. Na druhou stranu je důležité, že se myslí úplně na všechny a tedy všechny týmy, které se zúčastní nadpoloviční většiny soutěží si odnesou věcné ceny od Ústeckého kraje a dalších partnerů. 

Možná je škoda, že se tato soutěž neběhá ještě v dalších krajích, protože partneři by se jistě našly a superfinále by mohlo mít ještě větší váhu ;) Pokud by se nějaký tahoun v jiném kraji našel - stačí se asi ozvat...

A jak to dopadlo?  

V kategorii I. (nad 35 let) 

Zde znovu v 15 týmové konkurenci ovládl kategorii tým 🥇 Vroutek A s 116 body na druhém místě pak skončil tým 🥈 Černouček s 82 body a na třetím velice těsně tým 🥉 Počedělice 80bodů 

 V kategorii II. (bez omezení věku) 

Zde se podařilo ovládnout kategorii, v konkurenci 22 týmů. 🥇 Tým Klapý B ovládl šest kol ze sedmi a díky jednomu druhému místu dosáhl ze základní části 137 bodů z 140 možných, na druhém místě pak skončil tým 🥈 Vědomice s 81 body, zde je ale potřeba podotknout, že první kolo vynechali. Na třetím místě pak také velice těsně tým 🥉 Jirkov B 79 bodů.

Celkové výsledky si můžete prohlédnout na stránce krajského sdružení hasičů Ústeckého kraje ZDE 

Superfinále

 Hodně se brousilo kolem rekordního času Slavětína těsně nad hranicí 30s, ale nakonec se to žádnému týmu překonat nepodařilo. Do superfinále postoupilo 5 nejlepších z každé kategorie. 

Kategorie I: Vroutek A, Černouček, Pečedělice, Slavětín a Klapý C

Kategorie II: Klapý B, Vědomice, Jirkov B, Horní Podluží a Osek A

V základní části se soutěží primárně o ceny a vybavení z podpory Ústeckého kraje. V superfinále pak hraje prim firma ZHT Group, která je výhradním dovozcem a servisem japonských požárních stříkaček Tohastu. Ty letos oslavily 100 let na trhu. Dále se zaměřuje na přestavby, požární vozíky a samozřejmě plovoucí čerpadla a koše. I ty patřily mezi 5 výher pro nejlepší. Výhercem letošního ročníků se nakonec stal tým Klapý B a potvrdil, tak celoroční formu.

🏆 🥇Klapý B 32,69s

🥈Slavětín 34,12s

🥉Vroutek A 34,66s

🏅 Osek A 35,84s

🏅Horní Podluží 36,80s

Foto:SDH Klapý B

Další ceny do soutěže přidal i náš web Hasičovo.cz a naši partneři, program pro dobráky Hasíme s Kozlem a firma Biolife (dříve Sanaplasma) 

My se už teď moc těšíme na další ročník, protože bude stát určitě za to!

Naši kluci vyhráli 2. Místo na kraji v tohatsu cup 🚒🚒🚒 Gratulujeme ❤️❤️

Zveřejnil(a) SDH Černouček dne Sobota 30. září 2023

 Spojení obou akcí na jednom místě je výborná záležitost, stadion se tak využije na maximum a atmosféra je jistě o to lepší. Posoudit můžete sami na druhém živém vstupu, který jsme z akce měli:

Zveřejnil(a) Hasičovo dne Sobota 30. září 2023

 STIMAX CUP aneb šedesátkování a stovkování Ústeckého kraje zakončilo v sobotu svůj jubilejní 10 ročník. Na rozdíl od Tohastu Fire Cupu je tato soutěž otevřena nejenom pro závodníky z Ústeckého kraje, ale jezdí na ni pravidelně závodníci z celé republiky a vlastně i dalších států, což jistě potvrzuje stoupající úroveň soutěže. 

Jsme moc rádi, že pro registraci používají náš modul www.pozarnisporty.cz a díky tomu je možné se na výsledky koukat online a doslova odkudkoliv.

O těch nejlepších rozhodovaly často setiny vteřiny včetně součtu všech 3 časů. Oceněno bylo vždy 10 nejlepších v sérii. A zde jsou nejlepší z celého letošní série

kategorie 1 – MLADŠÍ DÍVKY A – 6 – 8 let

kategorie 2 – MLADŠÍ DÍVKY B – 9 – 11 let

 

kategorie 3 – MLADŠÍ CHLAPCI A – 6 – 8 let

kategorie 4 – MLADŠÍ CHLAPCI B – 9 – 11 let

kategorie 5 – STARŠÍ DÍVKY

kategorie 6 – STARŠÍ CHLAPCI

kategorie 7 – DOROSTENKY – 13 – 16 let

kategorie 8 – DOROSTENKY + ŽENY – nad 17 let

kategorie 9 – DOROSTENCI – 13 – 16 let

kategorie 10 – DOROSTENCI + MUŽI – nad 17 let

Na celkové výsledky série se můžete podívat  ZDE

Na výsledky posledního kola pak ZDE

 Všichni, kteří letos dokončili 3 závody ze 4 obdrželi již tradičně krásné tričko série:

Přejeme této sérii další vývoj a budeme moc doufat, že se podaří pro příští rok přidat jednu dráhu navíc. 😉 

ČHJ HS Křepenice na Stimax cupu.

Zveřejnil(a) Česká hasičská jednota dne Neděle 1. října 2023

Zpět

Další zprávy: reportáž, Ústecký