Drobečková navigace

V roce 2002 ho přinesla stoletá voda, dnes již aktivně zasahuje při povodni v Křešicích

| |

Martin Opava se narodil v srpnu 2002, kdy obec Křešice zasáhla staletá voda. Dnes se aktivně angažuje jako dobrovolný hasič při záchranných pracích během záplav, které Křešice aktuálně postihují.

Zpět

Od roku 2006 je Martin aktivním členem sboru dobrovolných hasičů Křešice a jeho zaujetí a oddanost tomuto zájmu jsou patrné od samého začátku. Soutěžil napříč všemi kategoriemi od plamínků až po dospělé a v současnosti plní roli vedoucího družstva a rozhodčího dětských závodů.

Jeho zkušenosti se po nabití plnoletosti rozšířily o práci ve výjezdové jednotce, kde má za sebou již několik výjezdů.

Aktuálně od 24. prosince aktivně zasahuje při záplavách v Křešicích. To, že je dobrovolný hasič tělem i duší naznačuje to, že se podílí na záchranných pracích během dne i noci. 

Nyní je studentem druhého ročníku na ČVUT, kde se věnuje oboru Bezpečnosti a ochrany obyvatelstva.

Vzorem pro něj jistě je jeho otec, dlouholetý člen sboru dobrovolných hasičů z Křešic s více než 30 lety zkušeností a zároveň profesionální hasič s více než 10 lety praxe.

Jeho rodina jako celek se aktivně  podílí ve všech aktivitách SDH Křešice. Jeho sestra Tereza se pravidelně umisťuje na předních pozicích v hasičských soutěžích a v loňském roce se se svým družstvem umístila na druhém místě v hasičské olympiádě Celje. A jeho matka se aktivně věnuje závodním družstvům i jednotlivcům jako vedoucí.

Podobně jako jeho otec by se i Martin rád po absolvování vysoké školy přidal k profesionálním hasičům a věnoval se této službě.

Zdroj: redakce

Zpět

Další zprávy: zásahy, Ústecký