Drobečková navigace

VIDEO: MAPE CUP - Když se daří, tak se daří

| |

První závod letošní sezóny Pražské a Středočeské ligy TFA se uskutečnil ve Veselé u Mnichova Hradiště.

Zpět

Letošní rok byl pod taktovkou nových soukromých organizátorů Petra Lopraise a Marie Tarantové. Očekávání širokého okolí byla velká. Povedlo se jim je naplnit? Hravě!

První známkou skvělého závodu byla rychlost, během které se naplnila kapacita závodu nastavena na 80 „hlav“. Závodníci se pustili do registrace s takovou vervou, že se závod naplnil velmi rychle. Během pouhých tří hodin začali dalším přihlásivším chodit maily, že jsou registrovaní jako náhradníci.

Na místě se začali závodníci sjíždět od 8. hodiny ranní. Prezentovali se na místě, vyplnili formulář pro komentátorskou dvojici a čas do nástupu trávili pohodovými rozhovory s kolegy závodníky, se kterými se už letos na nějakém závodu setkali i s těmi, pro které to byl letos první závod nebo je čekala absolutní životní premiéra. Ano, závodníků, kteří se do TFA letos pustili poprvé je opravdu mnoho a tato nejtvrdší forma závodění se za poslední léta opravdu dostala do obliby mnoha lidí.

Po nástupu přišla na řadu prohlídka trati, a příprava prví startující dvojice. Po jejich výběhu šlo vše jak na drátkách. Poté, co mělo odběhnuto všech 8 kategoríí nastalo slavnostní vyhlášení, během kterého dostal účastnickou medaili každý závodník. Ti, kteří se dostali na stupně vítězů pak obdrželi mnoho pěkných cen, které věnovali Holík International, DEVA F-M, Dino Toys, Vrky spolu, Hasičovo, Kofola ČeskoSlovensko, PIVOVAR SVIJANY, Sabe, NAREX a Hasíme s Kozlem.

Počasí přálo celý den, bylo příjemně teplo, pod mrakem, občas vykouklo sluníčko a to je přesně to, co je bráno za ideál pro fyzicky náročný závod. Nechyběla ani klobása, či chutný guláš na doplnění vydané energie. No prostě pohoda a dobré jídlo, co víc si přát.

Jak dopadly výsledky závodu se můžete podívat ZDE a fotogalerii ze závodu najdete brzy na stránkách Pražská a Středočeská liga TFA (pscligatfa.cz).

Organizátorům závodu nezbývá než poděkovat za vše, závod a vše okolo něj jsem si opravdu moc užila a přeji jim další ročníky minimálně tak skvělé, jako byl tento.

Dnes 1. kolo Pražská a Středočeská liga TFA Mape Cup v novém outfitu 👩‍🚒 Za chvíli snad naplno zúročím tréninky super trenérky Certifikovaný osobní trenér Alena Haasová 💪😊 Hasičovo DEVA F-M

Zveřejnil(a) Soňa Kršková dne Sobota 13. května 2023

Zpět

Další zprávy: požární sport, Středočeský