Drobečková navigace

Vítězové Českého poháru 2023 - Šárka Kulhavá

| |

Šárka brala v kategorii žen třikrát první místo a jednou druhé.

Zpět

Nejlépe se jí dařilo v Třebíči, kde zaběhla krásných 16,16 s. Přestože se nezúčastnila posledního závodu, o prvenství ji s celkovým počtem 195 bodů nikdo nepřipravil.

Druhé místo brala Marcela Vrtalová z Hvězdoňovic se 182 body a třetí místo vybojovala Simona Krampotová ze Semetína se 171 body.

Jak by ses charakterizovala?

Ahoj, jsem Šárka Kulhavá, největší úspěchy mám za svobodna Jiroušová. Jsem ctižádostivá a umím si jít tvrdě za svým. Asi i díky tomu se mi podařilo v běhu na 100 m s překážkami posunout čas na 15,27 s, na což jsem hrdá. Obzvlášť si toho vážím poté, co jsem se pokusila, si po mateřské opět obout tretry a zjistit, že je vše pomíjivé a výkonnost netrvá věčně.

Vozíš s sebou na závody nějaký talisman nebo máš nějaký předzávodní rituál?

Vyloženě talisman nevozím, ale před samotným startem se vždy potřebuji vyhecovat a poplácat se po stehnech a tvářích. Učili nás to vždy na atletice, aby se nabudila svalová vlákna.

Máš nějakou speciální metodu přípravy?

Svou přípravu bych neoznačovala za nikterak zvláštní, spíše běžnou. Obdobným způsobem se připravují např. atleti či další sportovci, kteří chtějí něčeho dosáhnout. Zásadní věc je systematičnost, pravidelnost a chuť. Ve správné přípravě není zase až taková věda, stačí dodržet pár pravidel a výsledky se dostaví.

Jak trávíš volný čas?

Volný čas trávím nyní hlavně s rodinou. Ráda pracuji na zahrádce a také s chutí zasednu k šicímu stroji.

Jak bys zhodnotil sezónu 2023?

Sezónu hodnotím kladně. Mým cílem bylo si na stovce zapsat alespoň jednou patnáctkový čas, a to se mi povedlo. 😊 Každý, kdo si vyzkoušel po dlouhé pauze znovu naskočit zpátky do nějakého sportu ví, že to stojí hodně sil, odříkání, ale hlavně odsouvání rodinného života na druhou kolej. Za největší úspěch považuji to, že jsem i s rodinou absolvovala vytyčené závody bez zranění.

Jak jsi oslavila vítězství v ČP?

Český pohár se mi povedlo vyhrát již po sedmé. Vzhledem ke klesající konkurenci v kategorii žen jsem předpokládala, že by se mi to mohlo povést znovu. Záleželo na množství chyb, které udělám. Samozřejmě faktorů, které by to mohly zhatit je v požárním sportu vždycky hodně 😊

Jaká je tvá zimní příprava?

Zimní přípravu jsem nezahájila.

Jaké máš plány na nadcházející sezónu?

Zatím žádné.

Chtěla bys někomu poděkovat?

Svému muži a bývalým trenérům, kteří mi věnovali svůj čas.

Výsledky kategorie ženy  

Zdroj: FOTO: SH ČMS

Zpět

Další zprávy: rozhovor, Liberecký