Drobečková navigace

Web zdarma už má i SDH Lukavec

| |

Na přelomu roku jsme spustili možnost založit si web zdarma. Vytvořeny byly tři varianty šablon, a to pro krajská a okresní sdružení a sbory. Aktuálně je již založených bez mála 70 webů. Důležité pro nás bylo, aby byla šablona přehledná a editace jednoduchá. A jak se nám to povedlo? To se dočtete v následujícím rozhovoru ...

Zpět

Správce nového webu SDH Lukavec Martin Brůža nám odpověděl na otázky, které jsme mu položili poté, co požádal o naši šablonu webu zdarma a pustil se do její úpravy. Jak se mu dařilo? Co pro něj bylo oříškem? A zvládne editaci opravdu každý? To vše se dočtete v následujícím rozhovoru ...

WEB SDH LUKAVEC

Jak jste přišli na možnost založit si šablonu webu na Hasičovo zdarma?

Odkaz na web jsem zahlédl úplně náhodou na Facebooku a hned jsem si řekl, že by to mohl být dobrý nápad. Již delší dobu jsme totiž uvažovali o založení webových stránek, ale nikdo z nás s tím doposud neměl žádnou zkušenost.

Kdo je u Vás správcem webu?

Tato nelehká věc spočinula právě na mě, už také proto, že jsem ve sboru kromě velitele i kronikářem.

Už jste měl nějaké předchozí zkušenosti se správou webových stránek?

Jednou jsem se pokoušel doplnit nějaké informace na stránky lovosického muzea, ale je tam dosti náročná manipulace jak s textem, tak fotografiemi. http://www.muzeumlovosicka.cz/

Řekl byste, že je editace jednoduchá a zvládne jí každý?

Již dnes mohu říct, že ano.

Ale abych řekl pravdu, zpočátku jsem měl veliké obavy, zda to zvládnu jak po technické stránce, tak po té časové. Mile mě však překvapilo to, že s přístupovými údaji k webu jsem obdržel také podrobný video náhled, jak mam začít používat stránky, co se kde ovládá a jako vzor jsem obdržel i několik již založených webů.

Po telefonu mě od správců stránek byla také nabídnuta i případná pomoc s nabídkou domácí návštěvy s ukázkami práce na webu. Za co jsem byl i vděčný.

Co pro Vás bylo při editaci oříškem a jak jste se s tím popral?

Velkým problémem bylo pro mě dostat na web video. Tím, že nejsem technický typ a moc nekamarádím s moderní technikou jsem nepochopil, jak tyto věci vyřešit. Ale opět jsem měl od vás přítelkyni na telefonu, která mě nabídla pomoc a vysvětlila veškeré strasti s videem. Poté, když jsem byl poučen, a tudíž moudřejší jsem si nehrál na hrdinu, ale oslovil jsem svého syna a ejhle vše bylo vyřešeno a video máme uložené na webu.

Co Vás na šabloně mile překvapilo?

Její jednoduchost, a to že si můžu na liště určovat veškeré svoje priority. Například my máme jednotku JPO V., která však nejezdí na žádné zásahy, a tak jsem její složku na liště vyměnil za galerii, kde máme fotografie z našich hasičských akcí s dětmi. Nechtěl jsem naše webové stránky zahltit moc fotografiemi, a tak na webu máme i odkaz na naše stránky na facebooku, kde máme veškerou fotodokumentaci z našich akcí. https://www.facebook.com/SDHLukavec/

Tato stránka byla vytvořena samozřejmě pro nás, ale využívají ji především rodiče dětí, které máme v našem sboru. Vím zní to hrozně, ale budu se to snažit vysvětlit. Veškerá soustředění, a i jiné akce, které pořádáme vedeme v tom duchu, že děti nesmějí mít u sebe žádné mobilní telefony a abychom uklidnily rodiče, že jsou jejich ratolesti v pořádku vkládáme na stránky průběžně fotografie o tom, co se děje a kde děti momentálně jsou, když je máme v naší osobní péči.

Splnila šablona Vaše očekávání?

Samozřejmě jsem nadšený a děkuji za takovou aplikaci a vřele ji doporučuji i ostatním sborům.

Vždyť jak jinak prezentovat naši práci než tím, že si založíte vlastní web, na který vložíte informace o sboru. Hlavně vám odpadají starosti s tím, jak web založit, kolik to bude stát a jak to bude náročně. Zde máte velikou příležitost se díky jedné aplikaci otevřít světu. Ještě jednou děkuji za tuto příležitost.

Šablonu webu můžete mít i vy! Klikněte na tlačítko CHCI WEB ZDARMA!

  • je zdarma
  • jednoduchá editace
  • přehledná šablona
  • možnost přizpůsobení dle činností sboru
  • fotogalerie a vkládání videa součástí šablony
  • videomanuály pomohou s rychlou orientací s prvním nastavením šablony
  • podpora na telefonu
  • možnost konzultace pomocí online hovoru se sdílením obrazovky 

Děkujeme Martinovi za jeho upřímné odpovědí a věříme, že vám pomohou v rozhodnutí. Průběžně budeme představovat založené weby na Hasičovo pro inspiraci. 

Výhody pro sbory, hasiče i členy jejich rodiny neustále rozšiřujeme, seznamte se s nimi. Takový účet ZDARMA a bez podmínek s odměnou 1000 Kč pro vás a 500 Kč pro sbor rozhodně využije každý :)

Zdroj: SDH Lukavec

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Celá ČR