Drobečková navigace

Závodní krušnohorský víkend

| |

Třetí červencový víkend mají závodníci KL poznamenáno v kalendářích jako závodní dvouvíkend. V sobotu 15.7. uspořádali jednokolový závod hasič z Černčic a v neděli 16.7. otevřeli „brány“ své Firesport Areny v Podsedicích hasiči z Chrášťan.

Zpět

V sobotu v Černčicích se začínalo po poledni a týmy čekal jen jeden soutěžní útok, protože tento závod byl jednokolový.

Ve velmi horkém letním dni závodníci hledali stín pod svými stany, ale hlavně i u stánku s nápoji. Tento závod si asi všichni přáli běžet na postu košaře nebo savičáře, aby se mohli schladit v kádi s vodou. I přes vysoké teplotní rekordy všichni své úkoly zvládli a závod proběhl bez problému.

V mužské kategorii opět dominovali muži ze Slavětína, kteří opět předvedli standartní útok bez chyb, jako celou sezónu. Díky tomu právě celou sezonu sbírají body a vedou průběžnou tabulku celkového hodnocení. I dnes to bylo 1.místo pro Slavětín 17,43s. Druhé místo tento závod patřil mužům z Jimlína 18,59s a třetí místo si odvezli za čas 18,89s hasiči z Touchovic.

V ženské kategorii dominanci Černčických děvčat narušila děvčata z Hrobeckého týmu H a s časem 18,55s se radovala z vítězství. Domácí tým holek Černčice A díky prostřiku na 18,75s doma nechaly 2.místo. A na 3.místě skončila děvčata Obora B s časem těsně po 19s, 18,99s.

Výsledky z celého víkendu na webu KL .. A fotky z neděle už Jirka nasdílel, děkujeme 🙂 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7036371143058488&id=100000570152526&sfnsn=mo

Zveřejnil(a) Krušnohorská liga dne Neděle 16. července 2023

Po závodě se týmy, kteří to mají daleko nebo se jim nechtělo domů přesunuly do Podsedic, kde se konaly nedělní závody a spolu s domácími si uspořádali večerní zábavu.

Ráno přespávače ve stanech na hřišti v Podsedicích vzbudil déšť. Než přestalo pršet, přespávači se dali dohromady a dojel zbytek týmů. Pořadatelé z Chrášťan připravili závodní dráhu a chvíli po 10 hodině vyběhli na trať jako první domácí Chrášťany. Na jejich výkonu se podepsala pořadatelská starost, ale i přes chybu na koši jejich výkon stačil toto kolo na 3.místo. Na druhém místě s časem 18,14s skončil Předonín B a další 1.místo do sbírky přidali kluci ze Slavětína, 17,87s.

V ženské kategorii se v první kole na 1.místo opět vrátilo Černčické Ačko, 17,74s. Konečně medailové umístění se povedlo děvčatům z Touchovic a 18,25s bylo 2.místo. A 3.místo si vysloužily holky Černčice B, pro které čas 18,47s byl i osobní rekord.

Jelikož byl závod dvoukolový, po ženách se opět na start postavili mužské týmy, aby odzávodili 2.kolo závodu na zkrácené trati, na 2B. Opět nastoupili jako první na start pořadatelé, ale tentokrát se před domácími fanoušky předvedli krásný rychlý útok bez chyby za 15,02s byl 1.místo. Druhé místo stejně jako včera si zasloužili z čas 15,53s hasiči z Jimlína a na 3.místě byl Předonín B s časem 16,00s.

V ženské kategorii opět vyhrály Černčice, ale tentokrát Černčice B s časem 18,62s. Za nimi tento závod už podruhé druhé hasičky z Touchovic, 18,92s a 3.místo toto kolo patřilo holkám Hrobce H, 19,05s

Tak to byl velmi intenzivní a náročný víkend. Teď bude mít Krušnohorská liga delší pauzu, aby si závodníci užili léto a dovolené, a také aby se připravili na poslední závod, který nás čeká 27.8 v Nových Dvorech. Zde budou mít týmy ještě poslední dvě kola k tomu, aby posbírali body do celkového hodnocení ligy. A my také zjistíme nové mistry a mistryně Krušnohorské ligy pro rok 2023.

Uplynulý víkend patřil Krušnohorce. V sobotu jsme jeli na jednokolový závod do Černčic. Protože Barča měla ohlášenou...

Zveřejnil(a) SDH Chrášťany dne Neděle 16. července 2023

Zdroj: Barbora Škodová, SDH Chrášťany

Zpět

Další zprávy: požární sport, Ústecký