Drobečková navigace

Zlatá svatba manželů Jelínkových byla úžasná a dojemná

| |

Manželé Jelínkovi, dobrovolní hasiči z Chabařovic oslavili své jubileum s rodinou a přáteli 14.10.2022.

Zpět

Svatby hasičů jsou úžasnou záležitostí i obrovským zážitkem a tato byla o to významnější tím, že se jednalo rovnou o svatbu zlatou. Manželé Jelínkovi, Miroslav a Jaroslava, jsou dobrovolnými hasiči více jak 50 let, a tak bylo místo setkání a následné oslavy jasnou volbou.  Sešli se se svou rodinou a přáteli u hasičské zbrojnice v Chabařovicích.

Miroslav po vyučení nastoupil do stavebního podniku Ústí nad Labem jako zedník, potom prošel několika profesemi jako tavič, šamotář, školník či dělník v plynárně na Úžíně. A nakonec pracoval v chabařovické ocelárně, kterou jako směnový mistr uzavíral. Miroslav má spoustu koníčků, už 50 let je dobrovolným hasičem a mezi jeho další záliby patří chovatelství drobného zvířectva jako jsou veverky, agamy nebo čipmánci. Poslední roky se věnujete i chovu závodních holubů.

Jaroslava během života vyzkoušela několik pracovních profesí od školnice, dělnice až po mzdovou účetní v podniku Prefa Přestanov a stejně jako manžel ukončila pracovní kariéru v chabařovické ocelárně. I při těchto náročných zaměstnáních se věnovala nejen rodině a výchově svých dětí, ale i svému koníčku ve sboru dobrovolných hasičů, jehož členkou je 53 let a aktivní je dodnes.

Jejich společná cesta životem jim přinesla spoustu báječných chvil, mezi které patří narození 2 dcer, 6 vnoučat a 2 pravnoučat.

U zbrojnice čekala na manžele limuzína a ne ledajaká. Červená, značky Škoda, opatřena nápisem hasiči i znakem sboru a dovezla je v průvodu spolu s velitelským vozem, CASkou a dalšími vozy k Městskému úřadu.

Připomenutí manželského slibu, přesně na den, hodinu a minutu, jako před padesáti lety, proběhlo v obřadní síni a slavnostně sváteční řeč přednesl manželům starosta města Chabařovice.  

"Dnes jsme se tu společně sešli, abychom si připomněli Váš slib manželské lásky a věrnosti, který jste si zde v obřadní síni Městského úřadu Chabařovice před padesáti lety dali. Vaše láska začala před léty, když jste se jako mladí v lednu roku 1968 seznámili na chovatelském plese v restauraci Slavia. Byla to láska na první pohled a tehdy jste stanuli na počátku společné cesty plni radostných nadějí, lásky, úcty i pochopení jednoho k druhému.", pronesl starosta Mgr. Josef Kusebauch a pokračoval: "Vaše manželství i váš celý život je pro vaše děti i vnoučata krásným příkladem toho, že se vyplatí jít v životě po dobrých cestách a umět vyhovět tomu druhému ve všech životních situacích."

Popřál manželům hodně zdraví, spokojenosti a aby byli spolu ještě dlouhá léta šťastni a užívali dobré pohody v kruhu svých nejbližších. Poté si manželé dali věrnostní polibek a podepsali se do Pamětní knihy Města Chabařovice.

Mezi hosty byli na obřadu i Jiří Henc, starosta Krajského sdružení hasičů Ústeckého kraje a Tomáš Mikšovský, starosta Okresního sdružení hasičů Ústí nad Labem. Popřáli manželům mnoho zdraví, štěstí a předali jim dárkový koš.

Již cestou ven z obřadní síně bylo vidět, že na tento den manželé Jelínkovi opravdu hned tak nezapomenou. Cestu jim lemovala požární hadice, kterou drželi kolegové hasiči ze sboru nad jejich hlavami jako girlandu. Sotva vyšli z podloubí městského úřadu, nasadili Miroslavovi na nohu železnou kouli a chomout a prvním úkolem novomanželů bylo spojit proudnici s hadicí. 

Během toho byli manželé zasypáváni rýži pro štěstí do dalších let a vypustili společně pár bílých holubic. V tu chvíli opodál propukl požár školy. Hbitě se tedy vrhli do hašení připravenou džberovkou a šlo jim to opravdu od ruky. Požár byl během chvíle uhašen a mohli se odebrat k slavnostně prostřené tabuli zpět do zbrojnice. 

Během posezení zavzpomínali s rodinou a přáteli na úsměvné okamžiky, které spolu prožili, Jaroslava zavzpomínala i na svá mladá léta, kdy se věnovala požárnímu sportu.

Přejeme manželům mnoho dalších dní plných zdraví a dalších krásných chvil na společné cestě životem.

Zpět

Další zprávy: obecné, Ústecký