Drobečková navigace

Tak, a je za námi. Náš první rok! A jaký byl?

| |

Letos v lednu jsme spustili náš web a nestačili jsme se divit tomu, kolik přízně nám bylo dopřáno. Tímto článkem bychom vám všem chtěli poděkovat za účast, podporu a skvělé zážitky, které jsme společně prožili.

Zpět

Milí přátelé, hasiči, hasičky a hasičata,

přišel čas na ohlédnutí za rokem 2020 a že byl, bez pochyby, opravdu pestrý. Stejně tak, jako vy, jsme si naplánovali spoustu aktivit, do kterých nám "hodil vidle" Covid a vše bylo najednou jinak. Bylo potřeba  zamyslet se a najít alternativy, které nám pomohly k realizaci naplánovaných úkolů a slovo improvizace nám nebylo cizí. Co myslíte? Povedlo se nám to?

Prvním větším úkolem, který jsme si do našeho deníčku napsali byl seriál "Šel jsem za svým snem" s Martinem Novákem, dobrákem od kosti, který se chtěl stát a nakonec se i stal, profesionálním hasičem. Jeho cestu jsme popsali ve video reportáži a byl to opravdu zážitek. Poprvé se postavit před kameru a vést rozhovor bylo opravdu náročné a mnohdy i úsměvné, ale za podpory Honzy Vraného z agentury JV press se zadařilo a natočili jsme celkem 6 dílů, na které se můžete podívat na našem YouTube kanálu.

Dalším významným krokem bylo spuštění šablony webu pro sbory a okresní či krajské sdružení. Příprava byla náročná, ale s pomocí kolegů hasičů ze sborů a sdružení se nám povedlo šablony nastavit tak, aby byly k využití opravu pro jakoukoliv formu. Ať už pro sbory, které se věnují mládeži nebo čistě pro jednotky. Dokonce o ni požádali i sami sportovci či spolky, které se hasičině věnují. Díky univerzálnosti a možnosti si šablonu přizpůsobit má již svůj nový web více jak 100 z vás. A to nás velmi těší.

Pomalu, ale čím dál více, jste nám začali posílat fotky, videa a články o dění ve vašich sborech. A přesně k tomu byl náš web vytvořen. Proto, abyste nejen sobě navzájem, ale i veřejnosti ukázali, co děláte, jak to děláte, a z čeho máte radost. Mezi nejčastější příspěvky byla nová technika a vybavení pro jednotky, rekonstrukce a stavby hasičáren a úspěchy v požárním sportu.

S webem byl vytvořen i kalendář akcí. Jen za uplynulý rok jste nám zaslali a dohromady jsme zveřejnili více jak 700 sportovních či kulturních akcí. A budeme rádi, když s námi kalendář naplníte i na rok příští.

Na řadu přišly i návštěvy ve sborech. Byly jsme se podívat v Povrlech na jejich nový vůz Iveco, na oslavách výročí v Brozanech nad Ohří a zajeli jsme na kafíčko za hasiči do Zastávky u Brna, či Laškova a Spolku Hataspo na Prostějovsko. A i přes to, že se jednalo o sbory a spolky různých uskupení, některé pod SH ČMS, Moravskou hasičskou jednotou nebo se jednalo o spolek, který provozoval činnost bez návaznosti na další organizaci, zjištění bylo stejné. Všichni dělají to samé tím nejlepším způsobem a srdcem.

Po celý rok jsme se snažili přinášet zprávy z hasičského dění. Ať už vlastní formou, zveřejňováním tiskových zpráv vydaných HZS ČR nebo sdílením vašich příspěvků na Facebooku. Některé nás zahřály na duši a u jiných nám pěkně zatnulo. Nejčtenější zprávy s nejsilnějšími reakcemi byly ty, kde se sami hasiči dostali do bezprostředního ohrožení. U takových zpráv se projevuje ohromná míra soudržnosti a solidarity.

Vlastníci nádherné historické automobilové stříkačky na podvozku Tatra 17 👍 čekatelé na nový vůz, který bude v květnu 🚒👏 a odhodlaní členové JPO II/I 🔥💪 ... to jsou Hasiči Mirovice ...

Zveřejnil(a) Hasičovo dne Středa 25. listopadu 2020

VIDEO ZE KTERÉHO MRAZÍ ... tři hasiči byli zraněni při zásahu 😱🔥🧑‍🚒 Celý článek 👇

Zveřejnil(a) Hasičovo dne Pátek 31. července 2020

 A co chystáme do nového roku? Rozhodně chceme pokračovat v návštěvách, které jsou velmi obohacující a i přes to, že sbory vykonávají stejné činnosti, najde se v každém z nich nějaká specialitka, originalita nebo poklad, který stojí za zmínění.  Stále pátráme po hasičských muzeích, která postupně doplňujeme na straně Hasičův svět, a kterou nově rozšíříme o rubriku "Střípky z historie", kde se zaměříme nejen na výrobu historické techniky, ale také na to, jak to ve sborech fungovalo dříve. Dalším krokem  budou "odměny". Toto slovo vyvolává spoustu emocí a doufáme, že ty vaše budou pozitivní. Připravujeme pro sbory Benefit program (prozatím pracovní název), díky kterému budete například za zaslané fotky, videa, články, čerpání výhod a další aktivity získávat body pro svůj sbor a ty následně proměňovat právě za odměny, které pro vás připravujeme. Je toho spousta, ale věříme, že to společně zvládneme.

Děkujeme vám všem, kteří pravidelně navštěvujete nebo i jen občas nakouknete na náš web. Všem, kteří nás sledujete na Facebooku, a že vás je již přes 25 tisíc. Děkujeme všem, kteří nám zasíláte příspěvky i těm, kteří se k tomu chystáte. Děkujeme za to, že byl rok 2020 plný úžasných setkání a těšíme se na to, co spolu prožijeme v roce 2021. 

Do nového roku vám přejeme kopu zdraví a více uvolnění :)

Vaše Hasičovo

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Celá ČR