Drobečková navigace

Hasiči ze stanice Česká Kamenice si vybavují novou CASku

| |

Dostat nový vůz je pro hasiče velký den. Tím to ale nekončí. Než vyjedou k prvnímu zásahu, musí mu ještě pořádně vyladit výbavu.

Zpět

Vybavení nového vozu je nyní úkolem hasičů HZS Ústeckého kraje - stanice Česká Kamenice, kam jsme zajeli a novou Tatru CAS 20 TERA si společně prohlédli. Tatru s nástavbou od THT Polička nám ukázal Tomáš Mrvík, velitel stanice Česká Kamenice. 

TATRA CAS 20 TERA je určen jako "prvovýjezdové" vozidlo a proto je jeho výbava velmi pestrá. Najdeme v něm i zajímavosti, které jsou mezi hasiči známé, ale veřejnost o nich neví a tak jim je představíme.

Jedná se o cisternovou automobilovou stříkačku CAS 20/4000/240 - S 2 Z (R,T) na podvozku TATRA TERRA T815-2 4x4.2. Je vybavena tatrováckou šestimístnou čtyřdveřovou kabinou, která je určena pro přepravu požárního družstva 1+5. Účelová nástavba z lehkých slitin a plechových panelů obsahuje kromě speciálního hasičského vybavení nádrž na hasivo o kapacitě 4 tisíce litrů vody a 240 litrů pěnidla. Cisterna je opatřena naftovým osmiválcem o výkonu 325 kW s plně automatickou převodovkou Allison.

Jestli chceš i ty jezdit touto novou, skvěle vybavenou Tatrou, chránit životy i majetek a mít práci, která je posláním, staň se hasičem na stanici v České Kamenici a #chraňsever spolu s ostatními!

Zpět

Další zprávy: technika, Ústecký