Drobečková navigace

Kdopak se může těšit na novou CASku nebo DAčko?

| |

Generální ředitelství HZS ČR vyhodnotilo přijaté žádosti obcí o poskytnutí investiční dotace na rok 2023 a zveřejnilo přehled těch, které se mohou těšit na nové vozy.

Zpět

MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (dále jen „GŘ HZS ČR“) sděluje, že vyhodnotilo všechny zaregistrované žádosti obcí o poskytnutí investiční dotace na rok 2023 v rámci dotačního programu Účelové investiční dotace pro jednotky SDH obcí (dále jen „dotace“). Vyhodnocení žádostí bylo provedeno v souladu s čl. 8. Na základě předloženého návrhu odborné komise GŘ HZS ČR generální ředitel HZS ČR genpor. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA schválil pořadník pro poskytnutí dotací v roce 2023.

Také ale upozorňuje na to, že se jedná o předběžnou alokaci přislíbených finančních prostředků, celková výše alokace a její rozdělení může být později změněno v návaznosti na projednávání a schválení státního rozpočtu pro rok 2023 a s ohledem na skutečnou výkonnost Fondu zábran škod České kanceláře pojistitelů.

V rámci Výzvy JSDH_V1_2023 na Pořízení nové cisternové automobilové stříkačky bylo předběžně schváleno 164 žádostí. Podle pořadníku se bude postupovat při přidělování dotací, a to až do vyčerpání finančních prostředků vyčleněných pro tyto účely ve Fondu zábran škod České kanceláře pojistitelů a ze státního rozpočtu. Konkrétní výše vyčleněných finančních prostředků bude známa během dubna roku 2023 (viz čl. 2 "Výzvy"). Očekává se, že bude uspokojeno cca 102 žádostí. Pořadník k nahlédnutí ZDE.

Pořadník pro Výzvu JSDH_V2_2023 Pořízení nového dopravního automobilu nebo požárního přívěsu pro hašení k nahlédnutí ZDE.

Kompletní informace k investiční dotaci na rok 2023 jsou na webových stránkách HZS ČR.

Zdroj: HZS ČR

Zpět

Další zprávy: dotace, Celá ČR