Drobečková navigace

Medailonek - Kateřina Vodičková - Světové hasičské hry 2022

| |

Druhý medailonek členky týmu reprezentantů z řad dobrovolných hasičů mířících na Světové hasičské hry konané v Portugalsku, je Katky Vodičkové.

Zpět

Jmenuji se Kateřina Vodičková, jsem studentkou druhého ročníku navazujícího magisterského studia na Vysoké škole Báňské – Technické univerzitě Ostrava v oboru Bezpečnostní plánování. Pocházím z Jaroměřic nad Rokytnou, ale běhám za vesnici o něco výše na toku Rokytné, a to za SDH Rokytnice nad Rokytnou.

Když zrovna netrénuji nebo nestuduji, běhám s poštou, se kterou si již pátým rokem přivydělávám jako poštovní doručovatel.

Vzhledem ke svému aktivnímu životu, jsem měla vždy ke sportu blízko. Mám za sebou dlouholetou éru tance, rekreačního florbalu, běhu a v neposlední řadě požárního sportu, který byl mou součástí již od malička. K mému prvnímu TFA závodu vedla dlouhá cesta. Úplně první myšlenka se zrodila někdy ve druháku na střední, kde se mi na tom líbilo to, že to dělají převážně kluci a hlavně tedy, že to určitým způsobem simuluje zásahovou činnosti. Ovšem od této první myšlenky uběhlo dalších pět let, než jsem se na start závodu TFA postavila.

Vzhledem k častému navštěvování posilovny, práci v lese a urputné hlavě, která si jde tvrdě za svým, se mi v prvním závodě nevedlo vůbec špatně a skončila jsem tuším na 4.místě, což mě nakoplo na tolik, že hned druhý závod už jsem vezla medaili a „velká láska“ mezi mnou a tímto bláznivým sportem byla na světě. Tréninky, závody, koneckonců i úspěchy se násobily a já letos vyběhnu do své páté sezóny.

TFA mě oslovilo jednak ze své podstaty různorodosti každé tratě a s tím spojené komplexní přípravě na závody, ale hlavně tou komunitou lidí, kteří se závodů zúčastňují, ať už jako závodníci, organizátoři nebo diváci. Vzhledem k tomu, že každý ze závodníků ví, jak moc náročná příprava a následně samotný závod je, je podpora na trati neskutečná, a je jedno jestli běží úplný nováček nebo mistr světa.

Na kontě mám již řadu úspěchu ať už v barvách SDH Rokytnice nad Rokytnou, který je mým primárním závodním týmem, či Vysoké školy Báňské – Technické univerzity Ostrava. Mezi své největší úspěchy považuji obhájený titul absolutní vítězky Moravské ligy v TFA za rok 2020 a 2021. Určitě také 3. místo z Mistrovství ČR v TFA, dále 3x obhájený titul Akademické mistryně ČR v TFA (2018,2019, 2020 – zrušeno, 2021) a jednoznačně stojí za zmínku můj srdeční závod TFA Salašská rozhledna, kde jsem obhájila prvenství již po čtvrté v řadě (2018, 2019, 2020, 2021).

Nicméně, je potřeba říci, že úspěchem je každý, ve zdraví dokončený, závod. Přece jen tento sport nejsou šachy… Ještě na závěr k úspěchům patří zmínit obrovský zážitek, kterého se nám dostalo společně s Lůcou Bůbelovou v loňském roce, kdy jsme reprezentovaly něžné pohlaví v závodě FCC na Dnech NATO. To byla nepopsatelná atmosféra a tento zážitek rozhodně patří k top momentům celé mé TFA kariéry.

Co se týká startu na WFG 2022, pocity jsou smíšené. Velmi se těším, bude to opět neskutečný zážitek a výborná zkušenost, ale zároveň mám i strach. Bude to opravdu náročný závod. Ale cílem je si to pořádně užít a posbírat cenné zkušenosti. Těším se na atmosféru celého závodu a je mi ctí reprezentovat nejen své SDH Rokytnice nad Rokytnou, ale hlavně Českou republiku na takovémto velkém závodě.

Na závěr pár zajímavostí.  Pokud uvidíš na trati barevné puntíkaté ponožky, cop na levé straně, nálepky princezen na helmě a barevnou pásku na rukavicích jsem to rozhodně já. A když se potkáme mimo trať, tak budu mít na 99,9 % kšiltovku kšiltem dozadu, cop a úsměv od ucha k uchu 😊.

👇👇 Čtěte také 👇👇

Světové hasičské hry se uskuteční 30. 4. – 7. 5. 2022 v Portugalsku

Medailonek - Michal Janováč - Světové hasičské hry 2022

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Celá ČR