Drobečková navigace

Na onkologii v Ústí nad Labem pomáhají hasiči napříč krajem

| |

Pandemie se nějakým způsobem dotkla nás všech. Nevyhnula se samozřejmě ani největší skupině v ČR, kterou je téměř 400 000 hasičů. Ať už těch profesionálních nebo dobrovolncýh. Jedna věc je ale pro hasiče typická, nebojíme se podat pomocnou ruku, tam, kde je to potřeba. ❤️👨‍🚒👩‍🚒🚒

Zpět

Profesionální hasiči již od počátku pandemie převáží a rozváží ochranné pomůcky, desinfikují prostory a tvoří týmy odebírající vzorky a pomáhají v nemocnicích na covidových odděleních v mnoha krajích i nad rámec svých směn.

Dobrovolní hasiči zase desinfikují veřejné prostory, rozváží ochranné pomůcky a nákupy, vozí své sousedy na očkování, pomáhají v domovech seniorů i v nemocnicích.  Často nepoznáte, že je v ochranném obleku právě dobrovolný hasič, ale věřte, jsou tam a opět si našli cestu, jak pomoci.

Napříč republikou probíhá i několik větších organizovaných pomocí. Jednou z nich je například výpomoc dobrovolných hasičů na onkologii  Krajské zdravotní a.s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Zde pomáhají dobrovolní hasiči již 6. měsíc od 20. 10. 2020. Za tu dobu se do pomoci zapojili zatím členové 16 sborů z 5 okresů Ústeckého kraje, kteří zde dohromady strávili téměř 1 000 hodin a postarali se o více než 12 800 pacientů. To už jsou úctyhodná čísla.

Spousta z nich si vzala dovolenou ba dokonce i neplacené volno, aby mohli přijet pomoci, alespoň na jeden den. Další zase dodělávají svou práci po nocích. Přesto tu stále jsou, i když od původní plánované 14denní výpomoci oběhlo už 136 dnů a bohužel to jen tak na konec nevypadá. Personálu je kvůli pandemii stále málo, a proto se hodí každý ruka, aby sestry měly dostatečný prostor věnovat se pacientům, kteří to opravdu potřebují.  Kolik sborů již na onkologii pomáhá a jak se může přidat i ten Váš se dočtete v následujícím článku na Krajských stránkách KSH ČMS Ústí nad Labem:

Prostě, kdo pomoci chce, tak si cestu vždycky najde a jsme moc rádi, že my hasiči držíme při sobě nejenom u 🔥 

Pošlete nám i váš článek, jak pomáháte ve své obci, okrese nebo kraji. Ukažme ostatním, jak hasiči táhnou za jeden provaz.

 

Zpět

Další zprávy: reportáž, Ústecký