Drobečková navigace

ONLINE - Čeští závodníci na Aramco Firefighter Challenge

| |

Sledujte s námi reprezentaci dobrovolných hasičů na světových závodech v Saudské Arábii.

Zpět

Aktuální stav medailí:

  Ithra schody TFA štafeta MIX TFA individual TFA TOP
Michal Brousil 🥉+ napříč kategoriemi🥉 🥈 🥇 🥈
Antonín Rendl 🥇 🥈 🥇  
Josef Černíček 🥇   🥇  
Kateřina Vodičková 🥇 🥈 🥈  
Petra Čaganová 🥉 🥈 🥈  
Lucie Bůbelová     🥉  

Na počet medailí česká výprava všechny převálcovala a získala ZLATO 🥇 i za celkově nejlepší tým. Jedná se opravdu o neskutečný výkon a všem moc gratulujeme a přejeme pohodovou cestu zpět domů.

9.3.2024

Michal Brousil byl se svým časem absolutně nejrychlejší a postoupil s dalšími 17ti nejlepšími muži a 4mi nejlepšími ženami do finále, které se běželo dnes.

Na trať nastoupil proti Portugalci a do závodu šel naplno. I když víme, že se Michal s druhým místem asi úplně nespokojil, za nás je to opravdový hrdina, bojovník, "VIKING", který "rozhodně neřekl poslední slovo" a ještě nám ukáže. 

8.-7.3.2024

Individuální závody v disciplínách TFA byly náročné a mnozí závodníci si sáhli až na dno svých sil. Při sledování české výpravy jsme drželi pěsti a fandili v živých přenosech a vyplatilo se. Samozřejmě nestačilo pouze držení pěstí. Příprava byla základem, a i když se někteří připravovat nemohli, stáli při nich všichni svatí.

Stalo se neuvěřitelné. V individuálních závodech v disciplínách TFA získal každý, kdo z výpravy medaili.

Josef Černíček ZLATO, Antonín Rendl ZLATO, Kateřina Vodičková STŘÍBRO, Petra Čaganová STŘÍBRO, Lucie Bůbelová BRONZ a Michal Brousek ZLATO.

6.3.2024

Na pořadu dne byly individuální závody v disciplínách TFA. Na start se postavili Kateřina Vodičková a Michal Brousil. Další se postaví proti svým soupeřům na start:

  • 7.3.2024 v 16:00 Petra Čaganová
  • 7.3.2024 v 16:20 Lucie Bůbelová
  • 7.3.2024 ve 20:10 Antonín Rendl 
  • 8.3.2024 v 16:40 Josef Černíček

Sledovat jejich výkony můžete na live streame, jen nezapomeňte, že je v Saúdské Arábii o 2 hodiny více a časy uvedené u závodníků jsou tamního času.

Držíme palce!

5.3.2024

Dnes se běžely nejtvrdší hasičské štafety. Podívaná to byla opravdu napínavá. Náročná dráha rozdělená do čtyř úseků dala zabrat nejednomu týmu. V rámci české výpravy byla složena a na jednotlivé úseky šla v pořadí:

  1. Petra Čaganová - zapojení hadic, roztažení hadic, smotání hadic
  2. Michal Brousil - kaiserbox, figurína, tunel, bariéra
  3. Antonín Rendl - postavení žebříků, výstup na lešení do 2. patra se zátěží, vytažení břemene, sestup z lešení, zapojení monitoru
  4. Kateřina Vodičková - výstup na lešení do 10. patra

Josef Černíček a Lucie Bůbelová absolvovali štafety ve smíšených týmech.

Česká štafeta si veze domů stříbro!!!

Velkým a milým překvapením dne bylo vyhlášení nejlepších z výstupu v budově Ithra napříč všemi kategoriemi. Bronz totiž získal Michal Brousek a česká výprava tak má další cenný kov.

Český tým podpořil Holík International, který věnoval všem závodníkům rukavice. 

Čechům se v zahraničí daří🥇💪🏻 https://www.hasicovo.cz/cs/zpravy/online-cesti-zavodnici-na-aramco-firefighter-challenge Výprava českých hasičů do Saúdské Arábie 2024 Holík International 🧤

Zveřejnil(a) Hasičovo dne Pondělí 4. března 2024

4.3.2024

Máme výsledky výstupu do schodů v budově Ithra. Jak dopadli naši reprezentanti ve svých kategoriích? Neskutečně! 5 bojovníků z výpravy veze domů cenné kovy a opravdu zaslouženě. 

  • Josef Černíček - ZLATO
  • Antonín Rendl - ZLATO
  • Michal Brousil - BRONZ
  • Petra Čaganová - BRONZ
  • Kateřina Vodičková - ZLATO

 Obrovská gratulace!

Aktuálně čekáme na výsledky dnešního ranního závodu. Výstup rozhodně nebyl jednoduchý, Většinoujsou závodníci zvyklí na výstup po schodových ramenech mající 11-12 schodů. Schodiště budovy Ithra je ale úplně jiné. Mezi patry nebyla 2 schodová ramena, ale hned 4 a každé po 8mi schodech. Celkem závodníci zdolali 45 schodových ramen, a tři schody hned v na začátku a celkem tak měli v nohách  363 schodů.

Někteří z nás mají ještě půlnoc, ale naši závodníci už jsou připraveni na výstup do schodů v budově Ithra,, který začíná v 6 ráno (4 hodiny ráno našeho času). Tato disciplína prověří nejen sílu v nohou, ale také kardio jednotlivých závodníků. 

A v kolik konkrétně Češi startují?

  • 06:12 Kateřina Vodičková
  • 06:36 Michal Brousil
  • 07:00 Petra Čaganová
  • 07:03 Lucie Bůbelová
  • 07:33 Antonín Rendl 
  • 07:55 Josef Černiček

https://www.ithra.com/en

3.3.2024

Včerejší den byl pro závodníky plný zážitků. Zprvu je čekalo focení a natáčení a poté následovala prohlídka trati. Mají za sebou i tréninky. Na místě bylo z lešení postaveno schodiště o výšce 10 pater, což je opravdovou raritou. Většinou jsou pro výstupy vybírány vysoké budovy či rozhledny. 

Zítřejší zvody začínají výstupem na věž a startují v brzkých ranních hodinách. Všem držíme palce.

2.3.2023

Šest pozvaných závodníků vyrazilo 29.2. a 1.3.2024 do Saudské Arábie na Aramco Firefighter Challenge. Sledujte s námi, jejich cestu a jak bojují v závodech, které je čekají.

Dnes se podíváme na to, jakou měli cestu, na hotel a na dárky, které pro ně byly nachystané. Na každého totiž čekalo na pokoji překvapení, kterým byla tepláková souprava s jejich jménem a v barvách jejich domovské země, kšiltovka a batoh. 

Zpět

Další zprávy: reportáž, Celá ČR