Drobečková navigace

Pomozte Mirkovi splnit jeho sen o cestě na závody do Ameriky

| |

Miroslav Bloudek je závodník s velkým přáním a tím je účast na závodech FCC v USA.

Zpět

S Mirkem jsme se poprvé setkali loni na závodech FFC v Jihlavě. Ve své věkové kategorii 45+ bojuje nejen na závodech v ČR, ale také v zahraničí. Nyní se připravuje na závody v USA, ale náklady na tuto cestu jsou mnohonásobně vyšší a byl by rád, kdyby se našli sponzoři, kteří by mu s výdaji pomohli. Co je pro něj motivací a jaké jsou jeho dosavadní úspěchy, na které vzpomíná, se dočtete v našem rozhovoru.

Miroslav Bloudek na fotce první zprava

Míro, kdo si, kolik Ti je a co děláš?

Jmenuji se Míra Bloudek, je mi 47 let a pracuji jako profesionální hasič u hasičského záchranného sboru kraje Vysočina na hasičské stanici Polná. Dále jsem i členem SDH Košetice. Mám skvělou dcerušku Elišku, která mi fandí a je mi velkou podporou. Velkou ctí mi je, že mohu závodit za Czech Fire Lions.

Běhám závody FCC ( Firefighter Combat Challenge) a FireFit, což jsou s nějakými odlišnostmi podobné závody. Účastnil jsem se i World Police & Fire Games Rotterdam 2022 (Světové policejní a hasičské hry). Začínal jsem se závody TFA v ČR, ale jelikož je málo času, tak se každoročně na zahájení sezóny zúčastním pouze mého srdcového závodu v Mělčanech.

Co je pro Tebe největší motivací?

Moje motivace je na sobě pracovat, zlepšovat se a předvádět co nejlepší výkony.

Čeho bys chtěl v závodech dosáhnout?

Sport, kterému se věnuji mě velmi baví, a proto si přeji dosáhnout účasti na WORLD FIREFIGHTER CHALLENGE, který se letos koná v USA v Nashville. Zde chci předvést co nejlepší výsledek a dobře reprezentovat naši zemi.

Jakých závodů ses zúčastnil v loňském roce a jaké si posbíral úspěchy?

Výčet za loňský rok velký nebyl. Z'častnil jsem se celkem čtyř závodů FCC, jednoho FireFit a dvou závodů TFA:

  • FCC Germany Mossel - 3. místo štafeta Czech team
  • FCC Jihlava - 5. místo jednotlivci
  • FCC Slovakia - 3. místo štafeta Czech team
  • FCC Telč-  6. místo jednotlivci
  • TFA Mělčany - 4. místo
  • TFA Kamenice nad Lipou - 5. místo

A na které závody a úspěchy ještě vzpomínáš?

Určitě vzpomínám na tyto závodu:

2022: WPFG Rotterdam ( světové policejní a hasičské hry) - 6. místo a Firefit Germany Sessen - 3. místo jednotlivci.

2021: Mistrovství Evropy Firefit Hannover ( Firefit European Championschips) - 5. místo jednotlivci, Firefit Croatia Tisno - 3. místo štafeta, Firefit Itálie Pfalzen - 3. místo jednotlivci, 4. místo štafeta a FCC Telč - 5. místo.

2019: Firefit Germany Höver - 3. místo jednotlivci, 2. místo štafeta, FCC Minsk - 4. místo jednotlivci, TFA Lesonice - 3. místo, TFA Knínice-  3. místo jednotlivci a 1. místo štafeta. 

Toto je zhruba výčet který si pamatuji.

Proč by Tě měli případní sponzoři podpořit?

O podporu prosím, jelikož se náklady na závod Mistrovství světa FCC v USA vyšplhají na cca 60 000 Kč a veškeré finance s tímto závodem si plně hradí každý závodník sám. Za podporu budu velmi vděčný. Chci co nejlépe reprezentovat naší zemi.

Jak budeš sponzory prezentovat

Každému sponzorovi budu samozřejmě vděčný za projevenou podporu. Je zde možná prezentace nášivky loga na závodním obleku a nebo i propagace banneru na závodech. Propagace bude určitě probíhat na všech závodech sezóny, jak v Čechách, tak i v zahraničí a fotografie z těchto akcí zveřejňuji na internetu. Touto cestou chci velmi poděkovat všem kdo mě finančně podpoří, ale i těm kteří si tento rozhovor přečtou a budou mi držet palce.

My také držíme Mírovi palce a přejeme, ať jsou jeho umístění ta nejlepší.

Zpět

Další zprávy: obecné, Vysočina