Drobečková navigace

Pořiďte si z dotací MV - GŘ HZS ČR žádaný požární přívěs pro hašení do 25.9.2023

| |

Ministerstvo vnitra - Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR vypisuje účelovou investiční dotaci 2024.

Zpět

V rámci uvedeného programu máte možnost požádat o poskytnutí financí na:

  • JSDH_V2_2024 Pořízení nového dopravního automobilu nebo požárního přívěsu pro hašení,
  • JSDH_V3_2024 Stavba nebo rekonstrukce požární zbrojnice.

4 moduly a 15 komponentů 🚀 Výbavu PŘÍVĚSU lze přizpůsobit dle typu konkrétního zásahu systémem výměnných modulů. Moduly...

Zveřejnil(a) ZHT Group, s r o dne Sobota 26. srpna 2023

Plánovaná výše dotačních prostředků činí celkem pro obě výzvy 410 mil. Kč. Tato výše se však vzhledem k procesu schvalování státního rozpočtu na rok 2024 může změnit. Předpokládaný objem alokovaných dotačních prostředků pro obce v jednotlivých krajích je následující:

hl. m. Praha 17 000 000
Středočeský kraj 61 000 000
Jihočeský kraj 39 000 000
Plzeňský kraj 31 000 000
Karlovarský kraj 8 000 000
Ústecký kraj 23 000 000
Liberecký kraj 15 000 000
Pardubický kraj 27 000 000
Královéhradecký kraj 27 000 000
Kraj Vysočina 40 000 000
Jihomoravský kraj 42 000 000
Olomoucký kraj 28 000 000
Moravskoslezský kraj 30 000 000
Zlínský kraj 22 000 000

Žadatelem v rámci této výzvy může být pouze obec zřizující jednotku sboru dobrovolných hasičů obce, která je v rámci plošného pokrytí území kraje jednotkami požární ochrany zařazena v kategorii JPO II, JPO III nebo JPO V a splňuje následující podmínku:

  • není, v případě žádosti na pořízení dopravního automobilu, vybavena automobilem s kabinou osádky se sedadly pro 8 a více osob, vybaveným zvláštním výstražným zařízením, který byl prvně registrován v České republice nebo některé zemi EU (doložené na příslušném technickém průkazu) dne 1. ledna 2008 nebo později anebo 
  • není, v případě žádosti na pořízení požárního přívěsu pro hašení, vybavena požárním přívěsem pro hašení, který byl prvně registrován v České republice nebo některé zemi EU (doložené na příslušném technickém průkazu) dne 1. ledna 2008 nebo později. Další podmínkou je
    vybavení zřizovatele jednotky SDH obce vozidlem s tažným zařízením vhodným pro tažení Požárního přívěsu pro hašení.

Pokud zvažujete pořízení požárního přívěsu pro hašení, skvělou volbou je přívěs od společnosti ZHT Group s.r.o., která jich za poslední období 14 dnů předala do jednotek hned 5.

Naše společnost, která se zabývá výrobou a prodejem přívěsů pro hašení, dokončila tento týden úspěšné předání tří...

Zveřejnil(a) ZHT Group, s r o dne Pátek 1. září 2023

Jejich požární přívěs pro hašení nabízí velké množství modulů s potřebným vybavením, které je možné si nakombinovat dle předurčení jednotky. „Moderní hasičárna“, jak se mezi hasiči požárnímu přívěsu říká, má ve svém srdci japonskou přenosnou motorovou stříkačku Tohatsu, jejíž výkon a kvalita byly prověřeny při zásahu u požáru národního parku České Švýcarsko. Ve výbavě by hasičům neměl chybět ani plovoucí sací koš Amphibio, který umožňuje sání z vodních ploch s nízkou hladinou a tím zabraňuje znečištění stříkačky kalem a dalšími nečistotami.

Možnost pořízení tohoto požárního přívěsu pro hašení je velmi vhodný i pro JPO V. Je ideální variantou pro jednotky, nemající velké množství prostoru pro klasickou cisternu nebo nemají strojníka s oprávněním k řízení skupiny „C“. Hmotnost přívěsu nepřesahuje 750 kilogramů a díky tomu jej může za vozem táhnout i osoba, která má řidičské oprávnění skupiny „B“. Požární přívěs ale jistě využijí i jednotky dalších kategorií v případech, kdy není nutná potřeba vyjet cisternou nebo to neumožňuje například úzká či nezpevněná komunikace. Každopádně důvodů, proč si požární přívěs pro hašení pořídit, je mnoho.

Akceschopnost je klíčová! Díky tomu, že jsou naše přívěsy vyrobeny z ultralehkého materiálu na bázi polypropylenu...

Zveřejnil(a) ZHT Group, s r o dne Středa 23. srpna 2023

Jistě vás bude zajímat více informací o „Moderní hasičárně“, požárních stříkačkách "Tohatsu" a plovoucích sacích koších „Amphibio“. Klikněte na název a pusťte se do čtení. V článcích najdete i reportáže a zajímavá videa.

Tento článek si přečtěte opravdu pozorně, protože se blíží středa a v naší soutěži „Ve středu zní sirény a soutěží se s Hasičovo“, budeme směřovat právě k tomuto tématu a můžete vyhrát jednu ze zajímavých cen od společnosti ZHT Group s.r.o.

Soubory ke stažení

Zpět

Další zprávy: dotace, Celá ČR