Drobečková navigace

Rukavice BLAZE EVO a NEO jsou prostě geniální!

| |

Společnost Holík International vyvinula pro letošní rok novinku, kterou jsou rukavice BLAZE EVO a NEO.

Zpět

Pro koho jsou rukavice určeny, čím vás potěší a jak se o ně správně starat nám pověděli odborníci na slovo vzatí. Začtěte se do článku opravdu důkladně. Rukavice totiž budete moci vyhrát v naší soutěži.

Abychom věděli, jak se s rukavicemi pracuje, zapojili jsme do testování účastníky závodu TFA Hazmburský hasič, kde měli možnost si je vyzkoušet a smotat s nimi hadici na čas. Jejich ohlasy byly velmi pozitivní.

Rukavice BLAZE EVO a BLAZE NEO jsou novinkami, které vás potěší, a proč byste je měli mít?

Protože geniálně sedí na ruce, sklidily velké ovace na veletrhu od hasičů, mají atraktivní design, 2 druhy manžet a na rozdíl od již populárních a oblíbených Lesley mají vyšší ochranu proti mechanickým rizikům. Zejména prořez dosahuje nejvyšších možných požadovaných hodnot. Také nová ochrana hřbetu ruky díky TPR – poskytuje další plusové body při náročných technických zásazích našich hasičů. Jsou to nové atraktivní technické rukavice, které přímo volají po vyzkoušení v praxi.

Čím se tyto rukavice liší od předchozích typů?

Díky TPR ochraně navíc jsou ještě flexibilnější i pohodlnější, což je důležité pro práci v rescue. Mají vysoké stupně ochrany proti mechanickým rizikům EN 388 –4X44FP („X“ při zkoušení prořezu se materiál neprořezal, a proto se podle normy EN 388 pokračovalo podle artiklu 6.3 TDM) a termoplastickou ochranu na hřbetu neomezující běžné pracovní návyky při vyprošťovacích i záchranářských pracích. Rukavice lze prát v pračce. Disponují silikonovou ochranou konců špiček prstů pro větší citlivost a jsou odolné proti mechanickým rizikům. Exponovaná místa v dlani a v místě mezi palcem a ukazovákem jsou zesílena dodatečnou kevlarovou ochranou.

Model BLAZE NEO je navíc novinkou textilní rescue rukavice z naší kolekce s tímto typem utažení manžety.

Jaký je rozdíl mezi EVO a NEO?

Pouze v manžetě 😉

Pro koho jsou rukavice určeny?

Každý profesionální hasič by měl mít model technické rescue rukavice pro všechny typy vykonávané práce mimo zásahů s ohněm. Také pro členy SDH je model BLAZE ideálním prostředkem osobní ochrany při činnostech pomáhající chránit ruce v namáhavých situacích.

Jak správně se mají hasiči o rukavice starat, aby jim dobře sloužily co nejdéle?

Po každém použití by měly být odstraněny přebytečné nečistoty a před praním se musí zapnout suchý zip a odstranit karabiny. Rozhodně používejte tekutý prací prostředek a perte je při krátkém programu. Aby rukavice lépe padly, je doporučeno je po vyprání a během sušení několikrát vytvarovat. Rukavice se nesmí sušit na přímém slunci ani na tepelných zdrojích a sušičku nikdy nepoužívejte! Rukavice se musí skladovat v suchu.

Kdy bude možné si rukavice BLAZE EVO nebo NEO koupit?

V tuto chvíli prochází rukavice stavem certifikace, která probíhá hladce a měla by být dokončena v lednu 2023. O spuštění prodeje se ale jistě včas dovíte.

Zpět

Další zprávy: reportáž, Celá ČR