Drobečková navigace

SDH Tři Sekery představují svůj nový web

| |

Přinášíme další rozhovor týkající se webové šablony, kterou poskytujeme sborům zdarma, a o kterou požádal i sbor dobrovolných hasičů Tři Sekery. Jak se správci webu s novou šablonou pracovalo a jaký z ní má pocit?

Zpět

Správcem nového webu SDH Tři Sekery je Tomáš Mikota. Několikrát jsme spolu během editace šablony hovořili a hledali vhodné řešení pro zveřejnění obsahu. Zdařilo se a web je na světě 😃

Jak jste přišli na možnost založit si šablonu webu na Hasičovo zdarma?

To byla v podstatě náhoda, listoval jsem na Facebooku a mezi ostatními příspěvky jsem viděl ikonu oranžového kohouta s nápisem HASIČOVO a nad tím napsáno „Uživatelům Jirka Fornal se líbí HASIČOVO“, tak jsem kliknul, abych viděl, co ten náš Jiřin – hasič lajkuje 😊 a začal jsem prohlížet a pročítat příspěvky. Dal jsem stránce palec a čas šel dál .

Uplynula nějaká doba, když mě zaujal příspěvek na HASIČOVO „web zdarma …“ a myslel jsem si, že je to jen reklama a bude tam nějaký háček. Ale nedalo mi to a musel jsem kliknout a už jsem četl a prohlížel již vytvořené weby. A bylo jasno – jdu do toho – to je „Cajk“. Napsal jsem k nám na skupinu, že bych se do toho pustil a dostal jsem svolení. 

1.6. 2020 6:35 jsem úspěšně založil web SDH TŘI SEKERY na HASIČOVO.CZ.

Kdo je u Vás správcem webu?

S dovolením jsem se toho ujal já 😀

Trošku jsem měl obavy, zda to zvládnu, jelikož jsme na Facebooku, zda to není velké sousto. Ale teď s klidem prohlašuji že to bude, jak já říkám „Cajk“.

Už jste měl nějaké předchozí zkušenosti se správou webových stránek?

Kdysi dávno jsem se pokoušel vytvořit webovky přes webnode pro svou potřebu, ale skončilo to velmi záhy, registrace a vložení úvodního obrázku (to bylo jednoduché), ale dál už to bylo pro mě složité, a tak jsem to vzdal.

Řekl byste, že je editace jednoduchá a zvládne jí každý?

Je jednoduchá a zvládne jí myslím každý (když jsem to zvládnul i já 😀), i když každý začátek se může zdát těžký. Několikrát jsem to chtěl sice vzdát, ale to bylo jen tím, že jsem udělal něco špatně a nevěděl, jak to vrátit zpátky, ale vždycky je tu Soňa Kršková (moc děkuju) a team správců, kteří pomohli a usnadnili mi cestu a já mohl jít vesele dál. Samozřejmě důležitá jsou i instruktážní videa a „Edovo návod 😊“ (Edee.one).

 

Co pro Vás bylo při editaci oříškem a jak jste se s tím popral?

Vlastně každý nový první krok, který jsem udělal byl v podstatě takový malý oříšek, vždycky jsem čekal, co se stane, když vytvořím něco nového, jestli to bude tak jak má být.

Někdy jsem se předčasně radoval. Třeba, když se mi podařilo do záložky přidat nové příspěvky, ale ve chvíli, kdy jsem je chtěl tažením chronologicky uspořádat a ono to nešlo. To mi spadnul úsměv. Tušil jsem, že je chyba mezi počítačem a židlí 😀. Ale vždycky jsem to dal do pořádku buď s Edou anebo s teamem správců (děkuju).

Těch oříšků bylo určitě víc, možná ještě nějaké potkám 😀 (těším se), ale teď už vím, že si s tím poradím.

Co Vás na šabloně mile překvapilo?

Šablona je velice přehledně a jednoduše předpřipravená a má bohatou strukturu, je interaktivní, takže vše, co vytvořím můžu hned pomocí náhledu zkontrolovat, než to pustím „naostro do světa“. Můžu si přizpůsobit hlavní lištu a mít v záložkách to důležité co chci prezentovat, můžu přidávat nové záložky pro jednodušší orientaci a přehled. Máme jak SDH, tak i výjezdovou jednotku, takže i pro přehlednost máme rozdělené v jednotlivých záložkách.

Líbí se mi, a jsem rád, že šablona umožňuje více způsobů a možností, jak publikovat různé příspěvky, víc variant, jak bude finálně vypadat daný příspěvek graficky (s touhle alternativou jsem si hrál a zkoušel – tak aby to bylo podle mých představ).

Splnila šablona Vaše očekávání?

Odpovím trošku lišácky. Nesplnila, šablona mé očekávání překonala. Tohle se Vám opravdu povedlo a je jen dobře, že i tímto způsobem podporujete dobrovolné hasiče tak, aby mohli prezentovat svou činnost, a to vše zdarma a přehledně na jednom místě. 

Na závěr bych chtěl hlavně poděkovat za podporu od HASIČOVO.CZ.

Samozřejmě děkuju za podporu a důvěru, ve mě vloženou, starostovi SDH Tři Sekery Tomášovi Prokopovi a všem našim hasičům a hasičkám – díky vám všem a všemu co děláme se můžeme podělit o svoje zážitky, příběhy, akce, výjezdy …. se všemi ostatními hasiči co tuhle činnost mají rádi a dělají se srdíčkem.

Už teď mě napadá spoustu věcí, čím budeme přispívat nejen na Facebooku TŘI SEKERY ale i na WEB SDH TŘI SEKERY. Ale nebudu předbíhat to se nechte všichni překvapit.

Za sebe jsem moc rád, že máme tenhle web, pro mě osobně to je taková elektronická kronika našeho sboru.

Za SDH Tři Sekery Tomáš Mikota

Šablonu webu můžete mít i vy! Klikněte na tlačítko CHCI WEB ZDARMA!

  • je zdarma
  • jednoduchá editace
  • přehledná šablona
  • možnost přizpůsobení dle činností sboru
  • fotogalerie a vkládání videa součástí šablony
  • videomanuály pomohou s rychlou orientací s prvním nastavením šablony
  • podpora na telefonu
  • možnost konzultace pomocí online hovoru se sdílením obrazovky 

Velmi děkujeme Tomášovi za jeho otevřenost v odpovědích, a že nám popsal, jak se mu se šablonou pracuje. Věříme, že pro vás jsou tyto rozhovory užitečné a pomohou vám v rozhodnutí. Jsme tu pro vás - hasiči, hasičům 👩‍🚒

Výhody pro sbory, hasiče i členy jejich rodiny neustále rozšiřujeme, seznamte se s nimi. Takový účet ZDARMA a bez podmínek s odměnou 1000 Kč pro vás a 500 Kč pro sbor rozhodně využije každý :) A je to jako se šablonou webu zdarma - nemá to žádný háček 😉

Zdroj: SDH Tři Sekery

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Karlovarský