Drobečková navigace

Večerní máj, byl lásky čas ... SDH Povrly a jejich Iveco Daily

| |

I když srdce hasičů hoří jen a jen pro jejich ženy, jsou tu ještě jiné květinky, které určitě neopomenou. Ne že by jim věnovali polibek pod rozkvetlým stromem, ale určitě se za ní staví alespoň na chvilku ve zbrojnici ... ano ... řeč je o jejich červenajících se vozidlech.

Zpět

Jedno takové a opravdu vymazlené má SDH Povrly na severu Čech, v okrese Ústí nad Labem, kam nás pozvali na návštěvu a my jim ještě jednou děkujeme za milé setkání. Představili nám své Iveco Daily - DA 8 L1Z, které pořídili za obrovské podpory sponzora v roce 2015 a starají se o něj i přes mnohé výjezdy tak skvěle, že byste si mysleli, že ho mají sotva týden.

Něco málo ze specifikace ... vozidlo je především určeno k dopravě hasičů a vybavení na místo události. Disponuje několika typy požárních čerpadel, prostředky pro řešení živelných událostí jako pády stromů, záplava, dále prostředky pro řešení následků dopravní nehody a dýchací technikou pro zvládání požárů. Nechybí mu ani vlastní naviják a osvětlovací stožár. 

Všem ženám hasičkám a ženám hasičů přejeme krásný první květnový večer a smekáme před hasiči, kteří se věnují své technice tak, že stále vypadá, jako by právě ujela svých prvních 10 metrů :)

Zajímavosti z Vašeho sboru nám můžete poslat i vy! Pošlete nám článek, fotku či video na WhatsApp 773 244 282 nebo na mail redakce@hasicovo.cz ;)

Zpět

Další zprávy: technika, Ústecký