Drobečková navigace

Vítězové Českého poháru 2023 - Lukáš Kroupa

| |

Lukášovi se v Českém poháru podařilo získat 137 bodů a zvítězit.

Zpět

Kategorie mužů byla do poslední chvíle nejnapínavější ze všech. Oproti vyrovnanosti umístění u ostatních kategorií zde nebylo do poslední chvíle jasné, kdo se ukáže na medailových příčkách. Lukáš se zúčastnil všech závodů a nejlépe se mu dařilo v Ostravě, kde zaběhl čas 16,05 s. Celkem získal 137 bodů.

Na druhém místě se nakonec umístil Jiří Červinka z Moravského Berouna se 116 body a na třetím místě Daniel Pohner z Markvartic se 113 body.

Jak by ses charakterizoval?

Kluk, kterého baví sport a plní si své cíle.

Vozíš s sebou na závody nějaký talisman nebo máš nějaký předzávodní rituál?

Kdysi to byl korejský dres, který jsem vyměnil s korejským závodníkem na MS v Bělorusku. Bylo docela těžké najít velikost na moji postavu, ale něco se našlo. Od té doby jsem ho měl vždycky a když jsem musel mít jiný dres, měl jsem na sobě alespoň elasťáky, dokonce jsem si je bral i pod český reprezentační dres. Po loňské sezóně jsem dal "Koreu" doma na výstavku, dokud aspoň trochu drží pohromadě.

Máš nějakou speciální metodu přípravy?

Speciálního asi nemám nic, ale je to otázka úhlu pohledu.

Jak trávíš volný čas?

Většinou veškerý volný čas trávím trénováním, ale určitě si vždycky najdu čas i na jiné aktivity a věnuji se rodině.

Jak bys zhodnotil sezónu 2023?

Loňská sezóna nebyla nejhorší. Některé cíle sjem si splnil a některé zase ne. V plánu bylo běhat lepší časy, to se mi povedlo jen na některých závodech, naštěstí to byly ty důležitější závody. Povedlo se to hlavně na MČR v Praze.

Jak jsi oslavil vítězství v ČP?

Oslavy extra velké nebyly. Bylo to splnění cíle, za co sem rád, ale bral jsem to jako povinnost, protože dva roky po sobě jsem byl druhý a opakovat sem to nechtěl. Nejvíce mě mrzí, že konkurence a vůbec účast hrozně klesá. Není to jako před 10 lety, kde na závod přijelo 3-4x více závodníků než dnes.

Jaká je tvá zimní příprava?

Zimní příprava je jako každý rok jiná. Do každé přípravy se snažím přidat a vyzkoušet něco nového. Hlavně se snažím zaměřit na to, co mi v sezóně dělalo největší problém.

Jaké máš plány na nadcházející sezónu?

V nové sezóně bych rád běhal kvalitní časy, ze kterých budu mít radost a budou patřit k nejlepším.

Chtěl bys někomu poděkovat?

Poděkovat určitě rodině za podporu od začátku až do teď. Všem co mi jakkoliv pomáhali, fandili a byli semnou v časech dobrých i špatných.

Výsledky kategorie mužů

Zdroj: FOTO: SH ČMS

Zpět

Další zprávy: rozhovor, Pardubický