Drobečková navigace

Vítězové Českého poháru 2023 - Martin Šulc

| |

Martinovi se nejlépe dařilo v Třebíči, kde s časem 16,34 s vyhrál kategorii středního dorostu.

Zpět

Martin se zúčastnil všech závodů Českého poháru a domů si odvezl od každé medaile alespoň jednu. Nejlépe se mu dařilo na závodě v Třebíči, kde vyhrál s časem 16,34 s, naopak v Moravském Berouně se mu nedařilo, ze závodu si neodvezl jediný bod. I přes to se mu podařilo získat 147 bodů, které mu v kategorii středních dorostenců zajistily prvenství.

Druhé místo ve středním dorostu obsadil Aleš Černohorský z Bystřce se 130 body a třetí místo obsadil Adam Krs z Dolní Lukavice se 125 body.

Jak by ses charakterizoval?

Jmenuji se Martin Šulc a závodím za SDH Seč. Hasiče dělám od svých 6 let, a přivedli mě k nim rodiče. Mojí nejoblíbenější disciplínou je běh na 100 metrů, ale taky si rád zaběhnu požární útok. 

Vozíš s sebou na závody nějaký talisman nebo máš nějaký předzávodní rituál?

Žádný speciální talisman nemám, a ani nějaký důležitý předzávodní rituál. Hlavní je abych se na závody dobře vyspal.

Máš nějakou speciální metodu přípravy?

Myslím si, že žádnou specifickou metodu přípravy nemám. Spíš taková moje tradice je, že na každý trénink si s sebou vozím neperlivou Magnesii.

Jak trávíš volný čas?

Když zrovna trénuji a nemám žádné závody, svůj volný čas trávím nejvíce s kamarády, se kterými rád zajdu na hokej. Taky si občas zahraji nějaké hry na počítači nebo se jdu projet na kole.

Jak bys zhodnotil sezónu 2023?

Sezónu 2023 hodnotím jako velice úspěšnou a jednu z nejlepších ze své dosavadní kariéry. Kromě výhry v Českém poháru jsem získal titul Mistra ČR středního dorostu v disciplínách v běhu na 100 m překážek, ve dvojboji a ve výstupu na cvičnou věž.

Jak jsi oslavil vítězství v ČP?

Český pohár jsem vyhrál poprvé a výhry si velice vážím a jsem za ni rád. V minulých letech jsem kvůli zranění nemohl absolvovat všechna kola.

Jaká je tvá zimní příprava?

Zimní přípravu začínám již od prosince, trénuji s atletickým trenérem podle individuálního tréninkového plánu.

Jaké máš plány na nadcházející sezónu?

V nadcházející sezóně bude moje priorita Český pohár a příprava na postupová kola dorosteneckých soutěží včetně tréninku výstupu na cvičnou věž.

Chtěl bys někomu poděkovat?

 Nejvíce bych chtěl poděkovat svým rodičům, kteří mě neskutečně podporují v tom, co dělám. Bez nich by to prostě nešlo. Také obrovské díky patří všem mým kamarádům, známým, zbytku rodiny a mojí Nikči. Bez těchto lidí, bych nebyl tam, kde jsem.

Výsledky kategorie střední dorostenci

Zdroj: FOTO: SH ČMS

Zpět

Další zprávy: rozhovor, Pardubický