Drobečková navigace

🧑‍🚒 Jiří Henc - hasič tělem i duší

| |

Za pár dní oslaví Jirka 69. narozeniny, možná byste řekli, že má své odslouženo, ale krajský starosta zůstává nadále v aktivním výjezdu.

Zpět

Když jedete k zásahu na hranici okresů Louny a Litoměřice máte velikou šanci, že ho potkáte. Stejně tak, jako my dnes před 4. hodinou ranní, když jsme přijeli k požáru nízké budovy do obce Koštice (okres Louny). Jako první potkáme Jirku Hence, který stojí u Tatry 148, kontroluje hladinu vody a říká "Tak šup, už potřebujeme doplnit." Chvíli se říkáte, že tohle by měli dělat mladí, ale když se pak otočíte znovu s další cisternou a při příjezdu vidíte, jak táhne béčko zjistíte, že má stále síly dost. Místní jednotka má dost členů, aktuálně čeká i na nový výjezdový vůz, ale Jirka jim má stále co nabídnout. Staronový starosta sboru již nekandidoval na post okresního starosty, ale stále je aktivním starostou krajského sdružení a kontakt a aktivní hasičina ho pořád drží v realitě. Z vlastní zkušenosti musím říci, že neznám tolik lidí, kteří se nebojí změn a snaží se držet tempo.

S Jirkou jsme dělali rozhovor v roce 2020 a připomenout si ho můžete ZDE

Požár nízké budovy v obci Koštice přivolal celkem 4 jednotky z okresů Louny a Litoměřice. 2 výjezdové vozy ze stanice HZS Louny, jeden + DA ze stanice Koštice. Z okresu Litoměřice pak jednotky Třebenice a Klapý. Hořela bývala ubytovna, která už naštěstí není obydlená a byla určena k demolici. Požár se podařilo dostat rychle pod kontrolu. Následovalo prohledání budovy a dohašovací práce, které stále probíhají... Na místo dorazila i kriminálka a jistě zde zůstane místní jednotka na dohled...

Zpět

Další zprávy: reportáž, Ústecký